06:46 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε διακανονισμό προχώρησε το Facebook με την αρμόδια αμερικανική Αρχή, με το κοινωνικό δίκτυο να συμφωνεί να πληρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Facebook συμφώνησε να πληρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια κατόπιν διακανονισμού για κατηγορίες που σχετίζονται με την παραβίαση του απορρήτου των χρηστών, ενώ συμφώνησε σε νέους περιορισμούς στη διαχείριση των δεδομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC), την Τετάρτη.

«Η Facebook, Inc. θα καταβάλει πρόστιμο – ρεκόρ 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα υποβληθεί σε νέους περιορισμούς και σε τροποποιημένη εταιρική δομή που θα καθιστά την εταιρεία υπόλογη για τις αποφάσεις που λαμβάνει σχετικά με την ιδιωτικότητα των χρηστών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η διαταγή απαιτεί από το Facebook να αναδιαρθρώσει την προσέγγισή του στην ιδιωτικότητα από το επίπεδο εταιρικής διοίκησης και να δημιουργήσει ισχυρούς νέους μηχανισμούς για να διασφαλίσει ότι τα στελέχη του Facebook είναι υπόλογα για τις αποφάσεις που λαμβάνουν σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας και ότι οι αποφάσεις αυτές υπόκεινται σε ουσιαστική εποπτεία», προστίθεται.

Στην ψηφοφορία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου η απόφαση ελήφθη με ψήφους 3-2 για τον διακανονισμό που απαιτεί δικαστική έγκριση, παρά τη διαφωνία των Δημοκρατικών που υποστήριξαν ότι το πρόστιμο δεν ήταν αρκετά υψηλό.

Το Facebook σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι η εταιρεία αναπτύσσει ένα νέο πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικότητας που θα προωθήσει τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και τον μετριασμό του κινδύνου για θέματα ιδιωτικότητας.

«Θα υιοθετήσουμε νέες προσεγγίσεις για να τεκμηριώσουμε λεπτομερέστερα τις αποφάσεις που λαμβάνουμε και να παρακολουθούμε τον αντίκτυπό τους», αναφέρει το Facebook. «Και θα εισαγάγουμε περισσότερους τεχνικούς ελέγχους για την καλύτερη αυτοματοποίηση των μέτρων προστασίας του απορρήτου».

Tags:
ΗΠΑ, πρόστιμο, Facebook, προσωπικά δεδομένα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK