09:32 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσική Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) έχει εκκινήσει διαδικασία σε βάρος της Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά εφαρμογών για το λειτουργικό iOS.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) ανέφερε σε δήλωσή της, την Πέμπτη, ότι είχε κινήσει διαδικασία εναντίον της Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά εφαρμογών για το λειτουργικό σύστημα iOS, μετά από καταγγελία της εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Kaspersky Lab.

Η ρωσική αντιμονοπωλιακή Αρχή ανέφερε ότι η αδικαιολόγητη απόρριψη μίας έκδοσης του προγράμματος γονικού ελέγχου Kaspersky Safe Kids (KSK) από την Apple είχε ως αποτέλεσμα, η επόμενη έκδοση του KSK να χάσει «σημαντικό μέρος της λειτουργικότητάς του».

Ταυτόχρονα, η Apple εισήγαγε τη δική της εφαρμογή, Screen Time, για το iOS που λειτουργούσε και ως πρόγραμμα γονικού ελέγχου. Η ρωσική Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία, επικαλούμενη ΜΜΕ, τόνισε ότι η Kaspersky Lab και άλλοι 11 προγραμματιστές αντιμετώπισαν περιορισμούς ή απαγορεύσεις στη λειτουργικότητα κατά την εκκίνηση του Screen Time.

«Έχοντας μελετήσει όλα τα υλικά, η FAS κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες της Apple, που περιλαμβάνουν την εφαρμογή απροσδιόριστων απαιτήσεων λογισμικού σε προγραμματιστές και την απόρριψη εκδόσεων λογισμικού που έχουν ήδη διανεμηθεί στο App Store, αναδεικνύουν την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της Apple στην αγορά διανομής εφαρμογών iOS», υπογραμμίζει η FAS.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου.

Tags:
Kaspersky Lab, έρευνα, Ρωσία, smartphones, smartphone, εφαρμογές, iOS, Apple
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK