20:00 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η Huawei παρουσίασε το δικό της λειτουργικό σύστημα, HarmonyOS, σε εκδήλωση στην Κίνα. Ο ιδρυτής της εταιρεία δήλωσε ότι είναι 60% πιο γρήγορο από το Android.

Το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS που αναπτύχθηκε από την ίδια τη Huawei, παρουσίασε ο επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας, Ρίτσαρντ Γου, σε συνέντευξη Τύπου στην Ντογκουάν της Κίνας.

Επιχειρώντας λογοπαίγνιο με την ονομασία του λειτουργικού «HarmonyOS», δηλαδή «αρμονία», ο Ρίτσαρντ Γου εξέφρασε την ελπίδα «να φέρει περισσότερη αρμονία στον κόσμο».

Ο ιδρυτής της Huawei, Ρεν Ζενγκφέι, δήλωσε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι καθολικό για πολλαπλές συσκευές του «ίντερνετ των πραγμάτων» (Internet of things) και 60% ταχύτερο από το Android.

​Η Huawei υποχρεώθηκε να αντιδράσει αφότου η αμερικανική κυβέρνηση την τοποθέτησε σε «μαύρη λίστα» τον Μάιο για φερόμενες ύποπτες σχέσεις με κινεζικές μυστικές υπηρεσίες. Το Πεκίνο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά η Ουάσιγκτον απαγόρευσε σε αμερικανικές επιχειρήσεις να προχωρούν σε συναλλαγές με την εταιρεία δίχως ειδική άδεια.

Η Google έχει ήδη αναστείλει τη συνεργασία της με την Huawei σε τομείς που απαιτούν τη μεταφορά εξοπλισμού, λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών, ενώ έχει ακυρώσει την πρόσβαση στις ενημερώσεις του Android. Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου επέτρεψε τις προσωρινές γενικές άδειες, οι οποίες υποστηρίζουν τις υπάρχουσες λειτουργίες.

Η Huawei είχε δηλώσει ότι το νέο λειτουργικό της σύστημα θα κυκλοφορήσει φέτος, μετά τις απαγορεύσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον.

Tags:
Κίνα, ΗΠΑ, smartphone, Android, smartphones, λειτουργικό πρόγραμμα, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK