02:05 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Apple iPhone X

Η Apple δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον «χακάρει» το iPhone

© Sputnik / Alexandr Wilf
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Apple προσφέρει αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε όποιον κατορθώσει να χακάρει το iPhone, ενώ επιπλέον μπόνους δίνεται σε όσους βρουν κενά ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα.

Ο επικεφαλής ασφαλείας της Apple, Ιβάν Κρστιτς (Ivan Krstić), δήλωσε ότι η εταιρεία θα δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον μπορέσει να χακάρει ένα iPhone!

Η αμοιβή θα δοθεί σε όποιον ερευνητή κατορθώσει να χακάρει τον πυρήνα του λειτουργικού iOS δίχως να απαιτείται καμία ενέργεια από πλευράς του χρήστη. Προβλέπεται, επίσης, ένα 50% μπόνους σε αυτούς που εντοπίσουν ευπάθειες και αδυναμίες του λειτουργικού συστήματος πριν την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με δήλωση του Ιβάν Κρστιτς στο συνέδριο Black Hat στο Λας Βέγκας, ο τεχνολογικός κολοσσός θα ξεκινήσει επίσης ένα παρόμοιο πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων για υπολογιστές Mac, ενώ θα επεκταθεί στο λειτουργικό watchOS για «έξυπνα ρολόγια», στην Apple TV καθώς και στο επερχόμενο iPadOS που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Η Apple θα αυξήσει επίσης τις πληρωμές σε χάκερ που αναφέρουν σφάλματα σε όλα τα λειτουργικά της συστήματα και καθώς και κενά ασφαλείας στο ICloud.

Η κίνηση της Apple για τον εντοπισμό σφαλμάτων και κενών ασφαλείας στα συστήματά της, έρχεται ένα μήνα αφότου η Google ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει πλέον 30.000 ως ανταμοιβή σε όποιον εντοπίσει αδύναμα σημεία στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Tags:
iOS, χακάρισμα, χάκερ, Apple, iPhone
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK