04:40 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η λειτουργία κλειδώματος μέσω δακτυλικού αποτυπώματος για την εφαρμογή WhatsApp για τις συσκευές Android είναι πλέον γεγονός. Τώρα οι συνομιλίες σας θα είναι ασφαλείς- Δείτε πώς να την ενεργοποιήσετε.

Εδώ και μήνες το WhatsApp δουλεύει σε ένα καινούριο χαρακτηριστικό με πολύ μεγάλη ζήτηση. Ο λόγος για το κλείδωμα μέσω δακτυλικού αποτυπώματος «Fingerprint lock», που νωρίτερα λεγόταν «Authentication» ή «Screen Lock».

Συγκεκριμένα, μετά την ενεργοποίηση του λειτουργίας κλειδώματος οθόνης «Screen Lock» για τα λειτουργικά συστήματα iOS beta, περισσότερο από 3 μήνες νωρίτερα, πλέον η λειτουργία είναι διαθέσιμη και για τα κινητά Android.

Για να δουλέψει η καινούρια λειτουργία πρέπει:

  • Να αναβαθμίσετε την έκδοση του WhatsApp στην 2.19.221 Android beta, προκειμένου να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία του κλειδώματος με δακτυλικό αποτύπωμα.
  • Ενδεχομένως και οι προηγούμενες εκδόσεις να περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αλλά πάντα το WhatsApp συμβουλεύει να αναβαθμίζεστε στην πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος.
  • Αν έχετε ήδη αναβαθμιστεί και η λειτουργία δεν υπάρχει, τότε κάντε back up στις συνομιλίες σας κι επανεγκαταστήστε την εφαρμογή του WhatsApp.

Να σημειώσουμε ότι η νέα λειτουργία σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το χρονικό διάστημα που η συσκευή σας θα ζητά ξεκλείδωμα μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, με τις επιλογές που προσφέρονται να είναι: immediately (αμέσως), after 1 minute (μετά από 1 λεπτό), after 30 minutes (μετά από 30 λεπτά).

Για να ενεργοποιήσετε το δακτυλικό αποτύπωμα πρέπει να πατήσετε: WhatsApp Settings > Account > Privacy, όπου θα βρείτε την λειτουργία: unlock with fingerprint (ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα)

Tags:
iOS, Android, ασφάλεια, WhatsApp
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK