10:38 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν 46 θυγατρικές της Huawei στον κατάλογο των κυρώσεων τους, εμποδίζοντας τες να διαπραγματευθούν με αμερικανικές εταιρείες.

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία Huawei επέκρινε τη Δευτέρα τις ΗΠΑ για την προσθήκη επιπλέον 46 θυγατρικών της εταιρείας στη μαύρη λίστα τους, λέγοντας ότι η απόφαση ήταν πολιτικά υποκινούμενη.

«Είναι σαφές ότι αυτή η απόφαση, που έγινε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, είναι πολιτικά υποκινούμενη και δεν έχει καμία σχέση με την εθνική ασφάλεια», ανέφερε η Huawei σε δήλωση της.

Ισχυρίστηκε ότι η απαγόρευση δεν ήταν προς το συμφέρον των αμερικανικών εταιρειών και προέτρεψε την Ουάσιγκτον να «θέσει τέρμα σε αυτή την άδικη μεταχείριση», προειδοποιώντας ότι οι προσπάθειες για την καταστολή της «δεν θα βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτύχουν την τεχνολογική υπεροχή».

Η απαγόρευση ανεστάλη μέχρι την Δευτέρα για να δοθεί χρόνος στις αμερικανικές επιχειρήσεις να απεξαρτηθούν από τα προϊόντα της Huawei. Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος ανακοίνωσε ότι η αναβολή θα παραταθεί μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

Στις 15 Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που παράγεται στο εξωτερικό και θεωρείται επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. To εκτελεστικό διάταγμα δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε εταιρείες ή χώρες, αλλά την ίδια ημέρα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου τοποθέτησε σε «μαύρη λίστα» τη Huawei και 68 από τις θυγατρικές της, απαγορεύοντάς τους να αγοράζουν τμήματα και εξαρτήματα από αμερικανικές εταιρείες χωρίς άδεια.

Tags:
κυρώσεις, εταιρεία, θυγατρική, Huawei, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK