05:45 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Apple ζήτησε από τους χρήστες να είναι ιδαίτερα προσεχτικοί όταν κατεβάζουν μία εφαρμογή, καθώς υπάρχει ένα κενό ασφαλείας, το οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερς.

Οι κάτοχοι συσκευών Apple ειδοποιήθηκαν ώστε να λάβουν μέτρα τις επόμενες ημέρες στον κυβερνοχώρο, καθώς από λάθος, μία αναβάθμιση της εταιρείας δημιούργησε κενό ασφαλείας στην τελευταία έκδοση του iOS, το οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερς, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Apple κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα μια νέα έκδοση του λογισμικού iOS, προκειμένου να αντιμετωπίσει ζητήματα ασφάλειας ώστε να επιτρέψει την κυκλοφορία της πιστωτική κάρτας της Apple (Apple Card) στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, εν αγνοία της, η εταιρία άνοιξε ένα κενό ασφαλείας που είχε κλείσει τον περασμένο Απρίλιο, επιτρέποντας την εγκατάσταση λογισμικών στις συσκευές της από τρίτους.

Σύμφωνα με την ομάδα που είναι υπεύθυνη για τα bugs της Google και η οποία ανακάλυψε το πρόβλημα, το κενό στην ασφάλεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακόβουλες επιθέσεις, καθιστώντας τα iPhone στόχους κατασκοπίας.

Η τελευταία φορά που το νέο λογισμικό iOS εκτέθηκε σε κακόβουλες επιθέσεις- περίπου για μία εβδομάδα- ήταν το 2015.

Tags:
κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοασφάλεια, κυβερνοεπίθεση, κινητά τηλέφωνα, iOS, Apple
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK