15:36 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες του διαδικτύου που πιστεύουν πως κάνοντας copy paste ένα κείμενο στις αναρτήσεις τους προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Σαν ιός μεταδόθηκε για άλλη μια φορά, τώρα στο Instagram, ένα κείμενο που αρχικά είχε διαδοθεί το 2012 και το οποίο διατεινόταν πως με ένα απλό copy paste θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Μεταξύ των θυμάτων της «απάτης» και διάσημοι όπως ο τραγουδιστής Άσερ, η ηθοποιός Τζούλια Ρόμπερτς αλλά και ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι.

 

Το κείμενο προειδοποιεί για υποτιθέμενες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου του Instagram, οι οποίες θα δώσουν στην εταιρεία την εξουσία να χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες με διάφορους τρόπους χωρίς συγκατάθεση.

Ακόμη υποστηρίζει ότι κανείς θα μπορούσε να απαγορεύσει στο Instagram να το κάνει αυτό με ένα απλό copy paste και μια ανάρτηση.

«Δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτή την ανάρτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram.

Οι όροι χρήσης του Instagram αναφέρουν σχετικά: «Δεν διεκδικούμε τα δικαιώματα του περιεχομένου σας, αλλά μας παραχωρείτε άδεια χρήσης».

Επίσης αναφέρει ότι μπορεί κανείς να ανακαλέσει την άδεια αυτή ανά πάσα στιγμή διαγράφοντας το περιεχόμενο ή το λογαριασμό του.

Tags:
ΗΠΑ, Τζούλια Ρόμπερτς, διάσημοι, προσωπικά δεδομένα, Instagram, Instagram
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK