11:27 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η άκρως επιτυχημένη αποστολή του ρωσικού ανδροειδούς ρομπότ FEDOR στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ξεκινά μια νέα διαστημική εποχή. Οι ρομποτικοί κοσμοναύτες μοιάζουν να είναι το μέλλον στα διαστημικά ταξίδια. Και το μέλλον φαίνεται πως είναι ήδη εδώ.

Το ανδροειδές ρομπότ FEDOR της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roscosmos) βρίσκεται καθ’ οδόν για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS. Εκεί, αναμένεται να πραγματοποιήσει πολλές δοκιμές και πειράματα, με τη βοήθεια του χειριστή του, Alexander Skvortsov, που φορά μια ειδική στολή καταγραφής κινήσεων.

Η επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου Soyuz 2.1 που μετέφερε τη διαστημική κάψουλα Soyuz MS-14 φαίνεται να επιταχύνει τις διαδικασίες στη Roscosmos. Το ανδροειδές ρομπότ FEDOR φαίνεται πως θα ξαναμπεί σε τροχιά, νωρίτερα από το 2021 που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

«Οι δυναμικές έχουν αυξηθεί σημαντικά στη Roscosmos και δεν αποκλείω να γίνει πολύ νωρίτερα», τόνισε ο  Alexei Bogdanov, επικεφαλής σχεδιασμού στη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία.

Όπως τόνισε ο  Alexei Bogdanov, το ανδροειδές που θα πετάξει ξανά στο διάστημα και θα χειρίζεται τις πρώτες διαστημικές πτήσεις του νέου ρωσικού επανδρωμένου διαστημοπλοίου (Federatsiya) το 2022, δεν θα είναι ο Fedor. Θα πρόκειται, ουσιαστικά, για την βελτιωμένη μετατροπή της συγκεκριμένης έκδοσης.

Να υπενθυμίσουμε, ότι το πρωί της Πέμπτης, στις 6:38 ώρα Μόσχας πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η εκτόξευση του του πυραύλου Soyuz 2.1 που μετέφερε τη διαστημική κάψουλα Soyuz MS-14. Εκεί βρισκόταν το ανδροειδές ρομπότ FEDOR, που αναμένεται να φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πρωί του Σαββάτου.

 

Tags:
Fedor, Roscosmos, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK