07:47 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπηρεσία δικτύωσης Instagram που εξαγοράσθηκε από το Facebook το 2012, αναπτύσσει αυτήν την περίοδο μια νέα εφαρμογή μηνυμάτων, σε μια κίνηση με σκοπό να καταστήσει τις συνομιλίες μεταξύ στενών φίλων ακόμη πιο άνετες.

Το Instagram σχεδιάζει να λανσάρει μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ονομάζεται «Threads», η οποία στοχεύει στην άμεση επαφή με τους κοντινούς φίλους, μοιράζοντας πληροφορίες για την κατάσταση, την τοποθεσία και ακόμη και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ανέφερε το Verge.

Το Threads θα θεωρείται ως μία συνοδευτική εφαρμογή του Instagram - μια υπηρεσία δικτύωσης που χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο μεταξύ των ακολούθων του χρήστη - αλλά θα επικεντρωθεί κυρίως σε μια επιλεγμένη λίστα «στενών φίλων». Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί όχι μόνο να κυκλοφορεί κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα με τους καλύτερους του φίλους, αλλά και να μοιράζεται αυτόματα ορισμένες ιδιωτικές λεπτομέρειες, όπως η ταχύτητα κίνησης ή η τρέχουσα τοποθεσία.

Συνεχίζοντας, το Threads θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για την ανταλλαγή μηνυμάτων, αλλά θα επιτρέψει την προβολή φωτογραφιών και ιστοριών φίλων μέσα από την εφαρμογή, ενώ ο στενός κύκλος του χρήστη θα λαμβάνει άμεσα ενημερώσεις σχετικά με τη δραστηριότητά του.

Το Facebook, το οποίο είχε προηγουμένως ανακοινώσει τις προθέσεις του να ενσωματώσει τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων των εφαρμογών του, συμπεριλαμβανομένων των Messenger, WhatsApp και Instagram και μερικών άλλων, διατηρεί αυτή τη στιγμή την εφαρμογή σε φάση δοκιμών. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

Ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, υποστήριξε επίσης τον Μάρτιο του 2019 ότι είδε στα ιδιωτικά μηνύματα το μέλλον της εταιρείας.

Το Instagram έχει επίσης αναπτύξει μια άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων γνωστή ως Direct από το 2017, αλλά οι προετοιμασίες για το λανσάρισμά του σταμάτησαν τον Μάιο του 2019, όταν οι beta testers ανέφεραν την απογοήτευσή τους από την ανάγκη εναλλαγής μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών, προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα. Το Verge ανέφερε ότι το Instagram ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα να αναπτύξει μια πιο επιτυχημένη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες του σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ένα νέο ακροατήριο από την πιο φιλική προς τα μηνύματα εφαρμογή Snapchat.

Ούτε το Instagram ούτε το Facebook συμφώνησαν να σχολιάσουν τα νέα όταν προσεγγίστηκαν από τα ΜΜΕ.

Tags:
εφαρμογές, εφαρμογή, WhatsApp, Facebook, Instagram
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK