13:16 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα τον Αύγουστο, η Huawei ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού της λογισμικού, του HarmonyOS, μολονότι εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης του Aurora OS, που έχει αναπτυχθεί στη Ρωσία.

Την ώρα που η Huawei προετοιμάζεται να αποκαλύψει τη νέα της σειρά Mate 30, η Google έσπευσε να ανακοινώσει ότι η νέα δημιουργία του Κινεζικού κολοσσού δεν πρόκειται να επωφεληθεί από τις υπηρεσίες της και τις εφαρμογές της.

Σύμφωνα με τον Guardian οι εμπορικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στην Κίνα δεν επιτρέπουν στα κινητά τηλέφωνα να πωληθούν με «εξουσιοδοτημένες εφαρμογές, όπως Google Maps ή Gmail, οι οποίες αποτελούν μέρος του λειτουργικού συστήματος Android της Google».

Υπενθυμίζεται ότι Huawei παρουσίασε εσχάτως το δικό της λειτουργικό σύστημα HarmonyOS, με τον ιδρυτή της εταιρίας, Ρεν Ζενγκφέι, να υποστηρίζει ότι το είναι 60% πιο γρήγορο από το Android.

Τον περασμένο Μάιο, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έβαλε στη μαύρη λίστα την Huawei και περίπου 70 από τις θυγατρικές της, μια κίνηση που ώθησε αρκετές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Google και η Microsoft, να κόψουν τους στενούς δεσμούς με τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK