00:42 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει από τις αμερικανικές εταιρείες να αποχωρήσουν από την Κίνα, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών.

Οι εργαζόμενοι σε εργοστάσιο Foxconn στην Ινδία έχουν ξεκινήσει να συναρμολογούν και να κάνουν δοκιμές με το iPhone X της Apple τους τελευταίους μήνες, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας κλιμακώνεται, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ινδία Τζος Φούλγκερ δήλωσε στο Bloomberg ότι «είναι μια καλή επιχειρηματική αρχή να μην βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα μόνο καλάθι».

«Πρέπει να βρούμε βιώσιμες και αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Προφανώς, η εναλλακτική τοποθεσία πρέπει να είναι ανταγωνιστική. Δεν μπορούμε να βάλουμε εργοστάσιο στο Μεξικό για την κατασκευή κινητών τηλεφώνων. Θα μπορούσε να έχει δουλέψει πριν από 10 χρόνια, απλά δεν θα δουλέψει σήμερα», είπε ο ίδιος.

Παράλληλ, σημείωσε ότι η Foxconn ελπίζει να κατασκευάσει οθόνες για τηλέφωνα της Apple σε τοπικό επίπεδο, ενώ εξετάζει και την κατασκευή άλλων προϊόντων στις εγκαταστάσεις της στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένων των μικροφώνων της Amazon Echo.

«Μέχρι τώρα, η Ινδία κατασκεύαζε για την Ινδία. Σύντομα η Ινδία θα κατασκευάζει για τον κόσμο», επεσήμανε.

Οι δηλώσεις του έρχονται στη δημοσιότητα μετά από τις πληροφορίες ότι η Apple προχώρησε σε κινήσεις για τη μετατόπιση της παραγωγής εκτός της Κίνας, για την περίπτωση που ο εμπορικός πόλεμος του Πεκίνου-Ουάσινγκτον κλιμακωθεί περαιτέρω.

Αυτά, καθώς η σινο-αμερικανική διαμάχη συνεχίζεται με το βλέμμα στους νέους δασμούς που τίθενται σήμερα σε εφαρμογή

 

Tags:
Apple, ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK