11:26 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέο επεισόδιο στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Huawei και τις ΗΠΑ, μετά τις καταγγελίες ότι η εταιρεία έκλεψε τεχνολογία από τον Πορτογάλο εφευρέτη Ρουί Πέδρο Φερέιρα.

Ο Κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών Huawei αρνήθηκε τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν στην εφημερίδα Wall Street Journal, ότι έκλεψε τεχνολογία από έναν Πορτογάλο εφευρέτη, τον οποίον η εταιρεία κατηγορεί ότι ««εκμεταλλεύεται τη σημερινή γεωπολιτική κατάσταση».

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, τις καταγγελίες ερευνά το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η Huawei, που θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στον εξοπλισμό 5G και δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός smartphone στον κόσμο, έχει βρεθεί από τον περασμένο Μάιο, στο επίκεντρο του εμπορικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.

Η τελευταία διαμάχη αφορά τον πορτογαλικό εφευρέτη Ρουί Πέδρο Φερέιρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι εκπρόσωποι της εταιρείας τον συνάντησαν και υπέκλεψαν ένα από τα σχέδια του, προκειμένου να παραγάγουν ην πανοραμική κάμερα Huawei EnVizion 360.

Η Huawei απέρριψε τις κατηγορίες δηλώνοντας πως «αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς».

«Τους τελευταίους μήνες, η αμερικανική κυβέρνηση αξιοποιεί την πολιτική και διπλωματική της επιρροή προκειμένου να πιέσει και άλλες χώρες να απαγορεύσουν τον εξοπλισμό της Huawei. Επιπλέον, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να διαταράξει τις συνήθεις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Huawei και των συνεργατών της», δήλωσε η κινεζική εταιρεία.

Ο Κινεζικός κολοσσός τεχνολογίας κάνει λόγο για ψεύτική ιστορία που διοχετεύτηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό να αμαυρώσει τη φήμη της Huawei.

Tags:
ΗΠΑ, Κίνα, Huawei, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK