04:31 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τη Huawei ότι ενεργεί ως κατάσκοπος υπέρ του Πεκίνου, προχωρώντας στον αποκλεισμό της κινεζικής εταιρείας από την αμερικανική αγορά.

Για χρήση «μίας σειράς εργαλείων» με στόχο τη «διατάραξη της φυσιολογικής λειτουργίας της επιχείρησης» κατηγόρησε τις ΗΠΑ η Huawei, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Ο κινεζικός κολοσσός υποστήριξε - μεταξύ άλλων - ότι πέραν των δικαστικών και κυβερνητικών εξουσιών, η Ουάσιγκτον έχει επιστρατεύσει και άλλα «αδίστακτα μέσα».

Μεταξύ αυτών των «μέσων», η Huawei προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες στοχεύουν στο να διεισδύσουν στο «εσωτερικό δίκτυο και στα εσωτερικά συστήματα πληροφοριών» - μία μέθοδο δράσης, η οποία οι ΗΠΑ έχουν ισχυριστεί ότι χρησιμοποιούν οι κινεζικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Huawei, η Ουάσιγκτον δεν σταμάτησε σ’ αυτό, καθώς προσπάθησε να «απειλήσει, να εξαναγκάσει, να δελεάσει και να υποκινήσει» νυν και πρώην εργαζόμενους της εταιρείας, με στόχο να τους εξαναγκάσουν να εργαστούν εις βάρος του εργοδότη τους, δηλαδή του κινεζικού κολοσσού.

Η Huawei κατηγόρησε, επίσης, τις αμερικανικές αρχές για την έναρξη δικαστικής έρευνας, στη βάση «ψευδών δημοσιευμάτων», προωθώντας «ανεδαφικές κατηγορίες» και χρησιμοποιώντας «παγίδες» ή «προσποιούμενες τους εργαζόμενους της Huawei».

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν καταλογίσει στην κινεζική εταιρεία ότι ενεργεί ως κατάσκοπος υπέρ του Πεκίνου, προχωρώντας στον αποκλεισμό της Huawei από την αμερικανική αγορά, αλλά και πιέζοντας άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο.

Σχετικά:

Πληροφορίες για σωρεία αιτήσεων για άδεια συνεργασίας με την Huawei στις ΗΠΑ: Καμία δεν έχει εγκριθεί
Το νέο κινητό της Huawei δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογισμικό της Google
Η Huawei αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι έκλεψε τεχνολογία
Ο Πενς ζητά συνεργασία με την Ιρλανδία για να βρεθεί εναλλακτική στο 5G της Huawei
Tags:
τεχνολογικές εταιρείες, Τεχνολογία, κυβερνοχώρος, κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοασφάλεια, κυβερνοεπίθεση, Ουάσινγκτον, Πεκίνο, αποκλεισμός, ΗΠΑ, Κίνα, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK