14:57 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το YouTube που ανήκει στον τεχνολογικό «κολοσσό», έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» της αμερικανικής κυβέρνησης στο παρελθόν, καθώς φέρεται να παρακολουθεί παράνομα χρήστες κάτω των 13 ετών.

Το ποσό των 170 εκατομμυρίων δολαρίων θα κληθεί να αποπληρώσει η Google, καθώς η Οµοσπονδιακή Επιτροπή Εµπορίου των ΗΠΑ επέβαλε πρόστιμο στον αμερικανικό «γίγαντα», κατηγορώντας τον για συλλογή προσωπικών δεδομένων ανηλίκων από το YouTube, χωρίς να ζητήσει τη συναίνεση των γονιών τους. 

Η νομοθεσία των ΗΠΑ που έχει απαγορεύσει τη συλλογή πληροφοριών για παιδιά κάτω των 13 ετών ετέθη σε ισχύ το 1998 και αναθεωρήθηκε το 2013, προκειμένου να συμπεριληφθούν τα «cookies». 

Σύμφωνα με την Οµοσπονδιακή Επιτροπή Εµπορίου των ΗΠΑ, το YouTube καταχράστηκε την εξουσία του και χρησιμοποίησε «cookies» χωρίς τη γονική συναίνεση, με σκοπό να δημιουργήσει στοχευμένες διαφημίσεις για ανηλίκους. 

Το YouTube υποχρεούται επίσης να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των καναλιών του για τις υποχρεώσεις που φέρουν οι ίδιοι σε ό,τι αφορά τη γονική συναίνεση προτού συλλεχθούν δεδομένα ανηλίκων. 

Σημειωτέον ότι η Google έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» και εντός των Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς φέρεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες ιδιωτικότητας, ενώ κατηγορείται ακόμη ότι μοιράζεται τις προσωπικές πληροφορίες των χρωστών του με διαφημιστικές εταιρείες. 

Το YouTube λειτουργεί ως θυγατρική εταιρεία της Google. 

Tags:
πρόστιμο, ΗΠΑ, YouTube, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK