01:35 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το Μίσιγκαν έγινε η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που απαγόρευσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο ύστερα από ασθένειες που σχετίζονται με το άτμισμα ανάμεσα σε νέους στις ΗΠΑ, ανέφερε η κυβερνήτης Γκρέτσεν Ουίτμερ σε σχετική σημερινή ανακοίνωσή της.

«Η κορυφαία προτεραιότητά μου είναι να κρατήσουμε ασφαλή τα παιδιά μας» έγραψε η κυβερνήτης στο Twitter και πρόσθεσε: «Τώρα, οι εταιρείες που εμπορεύονται προϊόντα ατμίσματος χρησιμοποιούν γλυκά αρώματα για να εθίσουν τα παιδιά στη νικοτίνη με παραπλανητικούς ισχυρισμούς ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ασφαλή. Αυτό τελειώνει σήμερα».

​Η Ουίτμερ είπε ότι έχει αναθέσει στο Υπουργείο Υγείας (MDHHS) του κράτους να επιβάλει απαγόρευση της διαδικτυακής πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά και στο λιανικό εμπόριο. Η απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε αρκετές εβδομάδες, όμως θα διαρκέσει για έξι μήνες, δίνοντας προθεσμία 30 ημερών στις επιχειρήσεις του Μίσιγκαν για να εναρμονιστούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Detroit Free Press». 

Η απαγόρευση μπορεί να επεκταθεί χρονικά, καθώς οι κρατικοί υπάλληλοι εργάζονται για τη δημιουργία μόνιμων κανονισμών για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Εθισμό στα Ναρκωτικά, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στην υγεία, εκθέτοντας τους πνεύμονες σε μια σειρά από χημικά και μπορεί, επίσης, να επηρεάσουν τον εγκέφαλο.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα ότι περίπου 24 άνθρωποι, στις μεσοδυτικές ΗΠΑ, έχουν νοσηλευτεί με σοβαρές αναπνευστικές δυσκολίες που συνδέονται με το άτμισμα.

Στις 23 Αυγούστου, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις ανακοίνωσε ότι ένα άτομο πέθανε εξαιτίας του ατμίσματος.

Tags:
Υγεία, Μίσιγκαν, ΗΠΑ, άτμισμα, ηλεκτρονικό τσιγάρο, Κάπνισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK