18:47 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ινδική σεληνάκατος Vikram έχασε επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της τελευταίας φάσης της προσελήνωσης και προφανώς συνετρίβη στην επιφάνεια της Σελήνης.

Το κέντρο ελέγχου της ινδικής διαστημικής αποστολής στο Φεγγάρι ανακοίνωσε ότι η σεληνάκατος «Vikram» ότι έχασε ξαφνικά επικοινωνία σε υψόμετρο 2,1 χλμ πάνω από τη Σελήνη, ενώ βρισκόταν στην τελευταία φάση της καθόδου και παρουσίαζε μικρή απόκλιση από την προϋπολογισμένη τροχιά προσελήνωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ινδικής διαστημικής αποστολής, Η Ινδική Διαστημική Υπηρεσία εξετάζει τα δεδομένα για να συμπεράνει τι ακριβώς συνέβη.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έσπευσε να συγχαρεί τους Ινδούς επιστήμονες και υποσχέθηκε ότι το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας δεν έχει δει ακόμη τις καλύτερές του στιγμές.

«Όλο το έθνος συμπαρίσταται στους επιστήμονές μας που ανέλαβαν μια από τις πλέον φιλόδοξες διαστημικές αποστολές. Είστε εξαιρετικοί πολίτες που παρείχατε απίστευτη στήριξη στην πρόοδο του έθνους», τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός.

​«Θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες για να είμαστε υπερήφανοι. Όσον αφορά στο διαστημικό πρόγραμμα, είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα θα έρθουν», τόνισε ο Μόντι σε τηλεοπτικό του μήνυμα, όπως αναφέρει το RT.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την αποτυχημένη προσελήνωση της ινδικής ακάτου, μόνο η πρώην Σοβιετική Ένωση, οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν κατορθώσει να προσγειωθούν επιτυχώς στο Φεγγάρι.

Tags:
Ναρέντρα Μόντι, Σελήνη, διάστημα, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK