17:35 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Η Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας, Roscosmos, πρωτοπορεί στην εξερεύνηση του διαστήματος. Στο τελευταίο της βίντεο που πόσταρε στα social media παρουσιάζει πως θα ήταν ο γήινος ορίζοντας αν ο Ήλιος αντικαθίστατο από άλλους αστέρες που βρίσκονται στα βάθη του διαστήματος.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο παρουσιάζεται ο ουρανός της Γης, αν ο πλανήτης μας περιστρεφόταν αντί του Ήλιου γύρω από τον Αρκτούρο, που απέχει 36,7 έτη φωτός, το Βέγα, που απέχει 25 έτη φωτός, και τέλος γύρω από τον Πολάρις, που απέχει 433 έτη φωτός από το γαλάζιο πλανήτη.

Ειδικότερα, ο Βέγα πρόκειται για το φωτεινότερο αστέρα του αστερισμού της Λύρας και το δεύτερο σε φωτεινότερο σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο. Όσον αφορά στον Αρκτούρο, αυτός ο ήλιος πρόκειται για το φωτεινότερο αστέρα σε ολόκληρο το βόρειο ουράνιο ημισφαίριο.

Όσο, δε, αφορά στον Πολάρις, αυτός πρόκειται για το πασίγνωστο ήδη από την αρχαιότητα Πολικό Αστέρα, τον αστέρα που δεσπόζει στο Βόρειο ημισφαίριο και χιλιάδες χρόνια τώρα χρησιμοποιείται από τους ναυτικούς στη ναυσιπλοΐα για τον προσανατολισμό των σκαφών στα υπερπόντια ναυτικά ταξίδια.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Ήλιος, διάστημα, Roscosmos
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK