15:55 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια γυναίκα αναμένεται να τεθεί επικεφαλής του Ηνωμένου Βασιλείου στον «πόλεμο» που γίνεται στο διαδίκτυο σε μια προσπάθεια της χώρας για μεγαλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η «κορυφαία γυναίκα κατάσκοπος» της Βρετανίας είναι υποψήφια για τη θέση της επικεφαλής της Εθνικής Δύναμης Κυβερνοασφαλείας, της νέας υπηρεσίας κατά του κυβερνοπολέμου στο ίντερνετ.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται για λόγους ασφαλείας, λέγεται πως είναι εξαιρετικά έμπειρη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος στους Times.

Επίσης, είναι βετεράνος του Αρχηγείου Επικοινωνιών της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ).

Ο εν λόγω αξιωματούχος χαρακτήρισε την εν δυνάμει νέα επικεφαλής, όχι μόνο ως «την καλύτερη γυναίκα κατάσκοπο του διαδικτύου», αλλά ως και την καλύτερη γενικότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμα, δεν έχει ξεκαθαριστεί πού θα βρίσκεται η έδρα της συγκεκριμένης υπηρεσίας και αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί πριν από το τέλος του 2019 με 500 χάκερ.

Στόχος είναι η στελέχωσή της με 3.000 χάκερ έως το 2030.

Η Εθνική Δύναμη Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της χώρας, αφού η 77η Ταξιαρχία που είχε αναλάβει -μέχρι πρότινος- τον εν λόγω τομέα απέτυχε να πιάσει τους απαιτούμενους στόχους και να «στρατολογήσει» νέους, αφού οι πολίτες αρνούνται να συνεργαστούν.

Αξιοσημείωτο, δε, είναι ότι ένας χρήστης πήρε τον έλεγχο του Twitter της 77ης Ταξιαρχίας, τον περασμένο Φεβρουάριο, καταδεικνύοντας έτσι τις αδυναμίες του Στρατού.

Tags:
χάκερ, διαδίκτυο, ίντερνετ, κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοασφάλεια, κυβερνοεπίθεση, κυβερνοχώρος, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK