09:00 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σίγουρος ότι η Huawei χρησιμεύει περισσότερο στις ΗΠΑ και όχι το αντίστροφο φάνηκε ο επικεφαλής του αμερικανικού παραρτήματος του τεχνολογικού κολοσσού, Άντι Πέρντι.

«Η Αμερική χρειάζεται περισσότερο τη Huawei απ' ό,τι η Huawei την Αμερική» διεμήνυσε ο επικεφαλής Ασφαλείας της Huawei Technologies USA, Άντι Πέρντι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών. Πρόσθεσε, δε, ότι ο αμερικανικός αποκλεισμός στην κινεζική εταιρεία «θα πλήξει τις ΗΠΑ με έναν ουσιαστικό τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι η Huawei έχει αποκλειστεί από την αγορά τεχνολογιών, που αναπτύσσουν αμερικανικές εταιρείες, επειδή θεωρείται πως έχει συνεργαστεί με τις κινεζικές αρχές μέσω παράνομων μεθόδων παρακολούθησης. Βέβαια, αυτό έχει διαψευστεί από τον ασιατικό κολοσσό και δεν τον έχει εμποδίσει να συνάψει συμφωνίες παγκόσμιου βεληνεκούς αναφορικά με το δίκτυο 5G.

Ο Πέρντι σημείωσε με νόημα ότι το 30% των στοιχείων των προϊόντων της Huawei προέρχονται από τις ΗΠΑ και πως η εταιρεία, πέρσι, ξόδεψε περί τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια για αγορές από 130 αμερικανικές εταιρείες.

Ο επικεφαλής Ασφαλείας της Huawei Technologies USA δεν δίστασε ακόμα να πει πως από τον αποκλεισμό της Huawei και άλλων 70 συνεργαζόμενων με αυτήν μπορεί να βάλει σε κίνδυνο περίπου 40.000 θέσεις εργασίας.

«Όλες αυτές οι τεχνολογίες έχουν ήδη περάσει από εκκαθάριση για να αποδειχθεί ότι δεν βλάπτουν την ασφάλεια των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πέρντι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και συμπλήρωσε: «Γι 'αυτό επιτρέπεται να αγοράζονται από εμάς και να πωλούνται από εμάς σε όλο τον κόσμο».

Η Huawei έχει ήδη υπογράψει περίπου 50 διεθνείς συμφωνίες για το δίκτυο 5G σε μεγάλες αγορές, όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία, και έτσι είναι μπροστά από αντίπαλες εταιρείες. Ο πρόεδρος του τμήματος της 5G κινεζικής εταιρείας, Γιανγκ Τσαομπίν, υποστήριξε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός δεν θα πληγεί από τον αμερικανικό αποκλεισμό, λόγω του ότι «δεν στηρίζεται αποκλειστικά σε μια εταιρεία ή σε μια χώρα».

Tags:
οικονομία, ΗΠΑ, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK