17:20 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πρόκειται για μία μοναδική καταδυτική εμπειρία όπου σε έναν καινοτόμο, σύγχρονο και μοναδικό στην Ελλάδα εκθεσιακό χώρο εικονικής πραγματικότητας ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής θα συνδυάζονται με παραδοσιακές μουσειακές πρακτικές και θα μεταφέρουν τον επισκέπτη στη μαγεία του βυθού.

Ένα από τα αρχαιότερα ναυάγια στον κόσμο, που πολλοί θεωρούν ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα, το ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, θα μπορούν να επισκεφθούν στον εκθεσιακό χώρο εικονικής πραγματικότητας οι ενδιαφερόμενοι.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο, σύγχρονο και μοναδικό στην Ελλάδα εκθεσιακό χώρο εικονικής πραγματικότητας όπου ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής συνδυάζονται με παραδοσιακές μουσειακές πρακτικές και μεταφέρουν τον επισκέπτη στη μαγεία του βυθού προσφέροντας μια μοναδική καταδυτική εμπειρία.

Τη δέσμευση για τη λειτουργία του ναυαγίου της Περιστέρας ανέλαβαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού αλλά και η διευθύντρια Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού Π. Καλαμαρά, στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Ενημέρωσης Κοινού για τα Υποβρύχια Ναυάγια που διαμόρφωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της γραφικής Χώρας της Αλοννήσου.

Η Αλόννησος εισέρχεται στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, χάρη στο βραβευμένο δυο φορές από την Ευρώπη έργο-σημαία σε διεθνές επίπεδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα υποβρύχια μουσεία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, συνολικά στη Μαγνησία θα δημιουργηθούν τέσσερα υποβρύχια μουσεία που θα αναδείξουν τους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους σε διάφορες περιοχές:

  • Ενάλιος αρχαιολογικός στην Περιστέρα Αλοννήσου (ναυάγιο κλασικών χρόνων),
  • Ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στο ακρωτήριο Τηλέγραφος Νηών Σούρπης (ναυάγιο υστερορωμαϊκών χρόνων)
  • Ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στην Κίκυνθο Αμαλιάπολης (ναυάγιο βυζαντινών χρόνων)
  • Ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στο ακρωτήριο Γλάρου Νηών / Σούρπης (ναυάγιο βυζαντινών χρόνων και άλλες ενάλιες αρχαιότητες - δύο μικροπεριοχές επίσκεψης).
Tags:
ναυάγιο, μουσείο, κατάδυση, Αλόννησος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK