12:05 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε εξερευνητές στην Ανταρκτική, καθώς ανακάλυψαν μια «άγνωστη» τριώροφη σπηλιά με... διαδρόμους 200 μέτρων και πολλές λίμνες.

Εξερευνητές ανακάλυψαν την είσοδο μιας μεγάλης σπηλιάς στην Ανταρκτική, η οποία είναι τριώροφη, έχει ένα εκτεταμένο άνοιγμα και οι... διάδρομοί της φτάνουν σε μήκος τα 200 μέτρα.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω σπηλιά βρίσκεται στο νησί Γκαλίντεζ κοντά στη βάση της Ουκρανικής Εκστρατείας για την Ανταρκτική. Η είσοδός της ήταν γνωστή, αλλά πριν από αρκετά χρόνια αποκλείστηκε από έναν παγετώνα.

Σπηλιά στην Ανταρκτική
© Φωτογραφία : Υπουργείο Εκπαίδευσης και Επιστημών της Ουκρανίας
Σπηλιά στην Ανταρκτική

Η προσπάθεια της εξερευνητικής ομάδας να μπει στη σπηλιά δεν σταμάτησε και έτσι βρήκε ένα άνοιγμα-είσοδο κοντά σε μια παλιά βρετανική βάση και ανακάλυψαν πως ό,τι πίστευαν, δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Η σπηλιά έφτανε σε ύψος τα 12 μέτρα όσο δηλαδή και ένα τετραώροφο κτήριο και είχε πλάτος οκτώ. Οι διάδρομοι των τριών επιπέδων εκτείνονται στα 200 μέτρα. Οι εξερευνητές ανακάλυψαν και ένα παγωμένο ποτάμι, αλλά και ένα φτερό πτηνού παγιδευμένο σ' ένα κομμάτι πάγου 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Το σχετικό δείγμα εστάλη στην Ουκρανία για περαιτέρω έρευνα, αν και έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να ανήκει σε πιγκουίνο.

Σπηλιά στην Ανταρκτική
© Φωτογραφία : Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Ουκρανίας
Σπηλιά στην Ανταρκτική
Tags:
Ανταρκτική, πάγος, σπηλιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK