03:56 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ως υπέρτατο στόχο της NASA κατέδειξε τον πλανήτη Άρη και όχι τη Σελήνη ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο. Χαρακτήρισε ως «μη συναρπαστικό» το φεγγάρι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ο υπέρτατος στόχος της NASA είναι ο πλανήτης Άρης και όχι η Σελήνη, καθώς -όπως υποστήριξε- το φεγγάρι «δεν είναι τόσο συναρπαστικό».

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων στον Λευκό Οίκο, μετά τη συνάντησή του με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε:

«Σταματάμε από το φεγγάρι. Το φεγγάρι είναι στην πραγματικότητα ένα σημείο εκκίνησης. Γι' αυτό και σταματάμε από το φεγγάρι. Είπα: "Τελειώσαμε με το φεγγάρι, αυτό δεν είναι τόσο συναρπαστικό". Έτσι, πλέον θα στραφούμε στον Άρη».

Ο Μάικ Πενς, τον Μάρτιο, αποκάλυψε ότι η προθεσμία της NASA για την επιστροφή αεροναυτών από το φεγγάρι είναι το 2024. Η Οδηγία Διαστημικής Πολιτικής 1, που υπογράφηκε από τον Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2017, διέτασσε τη NASA να στείλει αστροναύτες στο φεγγάρι και να στοχεύσει στον Άρη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε στηλιτεύσει τη NASA για το ότι εστιάζει στη Σελήνη:

«Για όλα τα χρήματα που δαπανούμε, η NASA ΔΕΝ πρέπει να μιλάει για τη μετάβαση στη Σελήνη - το κάναμε πριν από 50 χρόνια», έγραψε στο Twitter, τονίζοντας ότι ο Άρης πρέπει να είναι ο στόχος. Ο επικεφαλής της NASA τόνισε ότι το φεγγάρι είναι βασικός σταθμός για μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

Παρ' όλα αυτά, ο Τραμπ σημείωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η NASA έχει κάνει «εκπληκτική πρόοδο» και επισήμανε τη συνεργασία των εταιρειών SpaceX και Blue Origin.

«Επιπλέον, οι πλούσιοι άνθρωποι θέλουν να στείλουν διαστημόπλοια. Έτσι, μεταξύ του Μπέζος και του Μασκ και άλλων, τους μισθώνουμε τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης, τις οποίες δεν μπορείτε να λάβετε. Και έχουν κάνει πραγματικά πολύ καλά. Έχουν πει ότι είχαν μεγάλη επιτυχία».

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), η Ιαπωνία και ο Καναδάς συνεργάζονται με τη NASA για τις αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη. Σε μελλοντικά projects που αφορούν στη Σελήνη, θα συμμετάσχει και η αυστραλιανή διαστημική υπηρεσία που δημιουργήθηκε μόλις το 2018.

 

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, φεγγάρι, διάστημα, ΗΠΑ, Σελήνη, Άρης, NASA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK