18:20 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι καταπολεμά την ανθεκτικότητα βακτηρίων στα αντιβιοτικά

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο συνδυασμός ενός αντιοξειδωτικού που βρίσκεται στο πράσινο τσάι με την αζτρεονάμη, μία αντιβιοτική ουσία, καταπολεμά την ανθεκτικότητα των παθογόνων βακτηρίων σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Μια ουσία που συνήθως βρίσκεται στο πράσινο τσάι καταπολεμά την ανθεκτικότητα ορισμένων βακτηρίων στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που αλλάζει τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ, εντόπισαν ένα αντιοξειδωτικό στο πράσινο τσάι που βοηθά την αζτρεονάμη, ενός αντιβιοτικού που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος και του κυκλοφορικού συστήματος.

Οι εν λόγω λοιμώξεις οφείλονται στο παθογόνο βακτήριο Pseudomonas aeruginosa, το οποίο είναι σχετικά ανθεκτικό στα αντιβιοτικά και έτσι οι επιστήμονες διέκριναν την αποτελεσματικότητα του αντιοξειδωτικού που βρίσκεται στο πράσινο τσάι σε συνδυασμό με την αζτρεονάμη.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει το ανθεκτικό στα αντιβιοτικά Pseudomonas aeruginosa ως κρίσιμη απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να εξαλείψουμε επιτυχώς τέτοιες απειλές με τη χρήση φυσικών προϊόντων, σε συνδυασμό με τα αντιβιοτικά που ήδη χρησιμοποιούνται» δηλώνει ο επικεφαλής του Τμήματος Παθολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στη Σχολή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, Ρομπέρτο Λα Ρατζιόνε.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο Journal of Medical Microbiology και ο εν λόγω συνδυασμός θα ερευνηθεί περαιτέρω προτού αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές.

Tags:
Υγεία, έρευνα, αντιβιοτικά, βακτήρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK