11:48 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο διεθνή διαστημικό σταθμό βρέθηκαν για πρώτη φορά από το 2015 εννέα άτομα με καταγωγή από διάφορες χώρες του πλανήτη.

Το διαστημικό σκάφος Soyuz MS-15 της Ρωσίας έφτασε με επιτυχία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Τετάρτη, φέρνοντας το επόμενο πλήρωμα του σταθμού, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αστροναύτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αφού το πλήρωμα του ρωσικού διαστημικού οχήματος Soyuz MS-15 άνοιξε την καταπακτή και μπήκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Πέμπτη, ο αριθμός των μελών του πληρώματος στο σταθμό έφτασε τους εννέα για πρώτη φορά από το 2015.

Το διαστημικό σκάφος έφερε τον κοσμοναύτη Όλεγκ Σκριπόσκα , την αστροναύτη της NASA, Τζέσικα Μέιρ και τον πρώτο αστροναύτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Χαζά Αλ Μανσούρι, στον σταθμό.

Στον σταθμό τους υποδέχτηκαν οι Ρώσοι κοσμοναύτες Αλεξέι Οβνίτσιν και Αλεξάντερ Σκβόρτσσοφ, οι Αμερικανοί Νικ Χαγκ και Άντριου Μόργκαν και ο αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας Λούκα Παρμιτάνο.

Ο αστροναύτης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται να παραμείνει στον διαστημικό σταθμό για οκτώ ημέρες για να κάνει τριών ειδών τεστ: επιστημονικά πειράματα σε συνεργασία με διεθνείς συνεργάτες, απλά επιστημονικά πειράματα που πρότειναν μαθητές από τα Εμιράτα καθώς και κοινά εκπαιδευτικά πειράματα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και του Ιαπωνικού Οργανισμού Ερευνών Αεροδιαστημικής.

Τον Απρίλιο, το διαστημικό κέντρο Μοχάμεντ Μπιλ Ρασίντ επέλεξε τον Αλ Μανσούρι να είναι ο πρώτος αστροναύτης της χώρας που θα βρεθεί στον διαστημικό σταθμό.

Για να τιμήσουν τον πρώτο πολίτη τους στο διάστημα τα Εμιράτα έκαναν έναν μοναδικό σόου με φώτα στον ουρανοξύστη Μπουρ Χαλίφα, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Tags:
αστροναύτες, Roscosmos, NASA, ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, αποστολή, διαστημικός σταθμός, Soyuz-MS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK