18:29 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η τεχνολογική εταιρεία Microsoft έκανε λόγο για κυβερνο-επιθέσεις εις βάρος λογαριασμών που αφορούν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Στόχο κυβερνοεπιθέσεων φέρεται να αποτέλεσαν διαδικτυακοί λογαριασμοί που συνδέονται με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι επιθέσεις, σύμφωνα με την καταγγελία της Microsoft, εκτιμάται ότι ενορχηστρώθηκαν από λογαριασμό που συνδέεται με την ιρανική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία υποστήριξε ότι σε διάστημα 30 ημερών, από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο του 2019, καταγράφηκαν κυβερνο-χτυπήματα σε 241 λογαριασμούς.

Τέσσερις εξ αυτών (σ.σ. λογαριασμοί), οι οποίοι όμως δεν συνδέονταν με Αμερικανούς αξιωματούχους, τέθηκαν σε κίνδυνο λόγω των επιθέσεων.

Ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Τομ Μπαρτ, διευκρίνισε, πάντως, ότι οι επιθέσεις δεν ήταν τεχνικά εξελιγμένες.

«Προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό προσωπικών πληροφοριών, τόσο για να εντοπίσουν όσο και να επιτεθούν στους στόχους – λογαριασμούς» έσπευσε να προσθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, το ίδιος στέλεχος ισχυρίστηκε ότι περίπου 10.000 πελάτες της Microsoft αποτέλεσαν στόχο κρατικά υποκινούμενων κυβερνοεπιθέσεων.

Τον Μάρτιο, παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι «εξουδετέρωσε» 99 ιστοσελίδες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από – συνδεόμενη με το Ιράν - ομάδα χάκερ, γνωστή και ως «Φώσφορος».

Επρόκειτο για ομάδα χάκερ, η οποία είχε υποκλέψει στοιχεία και δεδομένα από επιχειρήσεις, κυβερνητικούς οργανισμούς, ακτιβιστές και δημοσιογράφους.

Σχετικά:

Χάκερ έκλεψε προσωπικά δεδομένα πάνω από 100 εκατ. ατόμων σε ΗΠΑ και Καναδά
Η καλύτερη Βρετανίδα χάκερ στη μάχη κατά των κυβερνοεπιθέσεων
Tags:
Ιράν, Microsoft, τεχνολογικές εταιρείες, Τεχνολογία, λογαριασμός, λογαριασμοί, αμερικανικές εκλογές 2020, προεδρικές εκλογές, χάκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK