08:30 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Tinder επιστράτευσε το ΝΑΤΟ, καθώς το Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών δημιούργησε ψεύτικα προφίλ, με σκοπό να ξεγελάσει τους στρατιώτες και να ελέγξει τυχόν παράβαση των κανονισμών και αδυναμίες.

Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν σε ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Λετονίας με τη Ρωσία, αποζητούν λίγες στιγμές -έστω και διαδικτυακού- φλερτ στον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά πέφτουν στην παγίδα που έχει στηθεί από τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel», τεχνικοί του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών δημιούργησαν ψεύτικα προφίλ στο Tinder που είναι dating app.

Έτσι, καταγράφηκαν τουλάχιστον δύο στρατιώτες που νόμισαν ότι μιλούσαν με αληθινές γυναίκες, κανόνισαν ραντεβού με αυτές και άφησαν τη θέση τους κατά παράβαση των κανονισμών.

Σε ένα άλλο τεστ, οι ιθύνοντες του ΝΑΤΟ δημιούργησαν μια ιστοσελίδα που -υποτίθεται- αφορούσε στον Στρατό και οι χρήστες μπορούσαν, μεταξύ άλλων, και να συζητήσουν για τις εμπειρίες τους εκεί. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να «παραγγείλουν» T-shirts, αρκεί να έδιναν τη διεύθυνση στην οποία βρίσκονταν για την... παράδοσή τους.

Επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών, το οποίο ερευνά τυχόν αδυναμίες στο στράτευμα και τρόπους αντιμετώπισής τους, είναι ο Λετονός Γιάνις Σαρτς. Εκείνος, μαζί με άλλα 50 άτομα, έχουν επιδοθεί στην ανάλυση ψευδών ειδήσεων και ανάπτυξης στρατηγικής επικράτηση στον ψυχολογικό τομέα.

Η Ρωσία έχει κατακρίνει τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγά του, τονίζοντας ότι έτσι υπονομεύεται η σταθερότητα στην περιοχή και υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης εντάσεων.

Διαβάστε περισσότερα:

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να αναπτύξει δυνάμεις στον Περσικό

Tags:
Tinder, στρατιώτες, ΝΑΤΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK