09:20 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μία πανδημία ή μια ολοκληρωτική καταστροφή θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο εξάλειψης του ανθρώπινου πληθυσμού στη Γη. Νέα μελέτη, όμως, υποδεικνύει τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου.

Κανείς δεν ξέρει αν και πότε μπορεί να συμβεί μια τέτοια καταστροφή που μπορεί να εξαφανίσει τον πληθυσμό της Γης. Ακόμα, όμως, και αν σημειωθεί, υπάρχουν ασφαλείς χώρες στις οποίες μπορούμε να καταφύγουμε και να γλιτώσουμε.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όταγκο στη Νέα Ζηλανδία συνέταξαν μια λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής ή πανδημίας. Μερικά από τα κριτήριά τους ήταν ο πληθυσμός, η τοποθεσία και οι φυσικοί πόροι.

Έτσι, στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ισλανδία. Στην πλειονότητά τους, βέβαια, πρόκειται για περιοχές που περιβάλλονται από θάλασσα καθώς είναι πιο δύσκολη η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. Εντούτοις, οι συγκεκριμένες τοποθεσίες δεν είναι κατάλληλες για εκ νέου αύξηση του πληθυσμού. Στις υπόλοιπες θέσεις καταγράφηκαν η Μάλτα, η Ιαπωνία, το Πράσινο Ακρωτήρι, οι Μπαχάμες, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα Μπαρμπέιντος και η Μαδαγασκάρη.

Ο Νικ Ουίλσον, ένας από τους ερευνητές, δήλωσε:

«Ο κίνδυνος μιας πανδημίας που θα εξάλειφε τον πληθυσμό, πιθανότατα δεν ήταν ποτέ υψηλότερος λόγω της αυξανόμενης πληθυσμιακής πυκνότητας και της παγκόσμιας διασυνδεσιμότητας, αλλά και λόγω της προόδου της βιοτεχνολογίας. Ωστόσο, ακόμη και χωρίς να προκαλέσει εξαφάνιση, η καταστροφή από τη νέα πανδημική νόσο θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τη σημαντική ή μακροπρόθεσμη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού».

Διαβάστε ακόμα:

Το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας εδώ και 20 χρόνια στις Φιλιππίνες

Tags:
κράτη, άνθρωποι, πληθυσμός, Γη, έρευνα, ασφάλεια, καταστροφή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK