05:12 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους άντρες συνηθίζουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ντομάτας, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα, το σπέρμα τους ενδέχεται να είναι ταχύτερο.

Συγκεκριμένα, βάσει τελευταίας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό European Journal of Nutrition και διενεργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα συμπλήρωμα με λακτολυκοπένιο, μιας και το λυκοπένιο που υπάρχει στις ντομάτες, δύσκολα, απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων, μια ομάδα τυχαία επιλεγμένων αντρών λάμβαναν ένα τέτοιο χάπι και μια άλλη ένα εικονικό χάπι placebo.

Εξετάζοντας το σπέρμα στην πρώτη ομάδα, οι άντρες είχαν μεν την ίδια ποσότητα σπερματοζωαρίων στο σπέρμα τους, αλλά αυτά είχαν καλύτερη μορφολογία και κινητικότητα (χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την ταχύτητα που «κολυμπά» ένα σπερματοζωάριο), γεγονός που ευνοεί τη γονιμοποίηση των ωαρίων που βρίσκονται στο τέλος της «διαδρομής».

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι η έρευνα του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, με επικεφαλής της καθηγητή Λιζ Ουίλιαμς έγινε σε περιορισμένο αριθμό υγιών ατόμων, 56 τον αριθμό, οπότε πρέπει να επαναληφθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Ακόμη, να τονίσουμε πως, οι άνδρες που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή, για να απορροφήσουν το λυκοπένιο που λάμβαναν μέσω του χαπιού – 14 μικρογραμμάρια- , θα έπρεπε, διαφορετικά να τρώνε καθημερινά, τουλάχιστον, 2 κιλά ντομάτες.

Tags:
έρευνα, σπέρμα, ντομάτες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK