22:53 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανακάλυψη «περισσότερων από είκοσι» χρωματιστών σαρκοφάγων, και δη «άθικτων», ανακοίνωσε το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου χωρίς, όμως, να προσδιορίζει την ιστορική περίοδο από την οποία προέρχονται.

Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκαν «περισσότερα από είκοσι» χρωματιστές σαρκοφάγοι, και δη «άθικτες», στην πόλη του Λούξορ, τα οποία εντοπίστηκαν σε δύο δωμάτια στην τοποθεσία Αλ Ασάσιφ.

Μάλιστα, το αρμόδιο Υπουργείο έκανε και σχετική ανάρτηση στο Twitter, την Τρίτη (15/10).

Στις φωτογραφίες φαίνονται ο Υπουργός, Κχάλεντ Αλ Ανάνι, και ο Γενικός Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Δρ. Μουσταφά Ουαζίρι, να επιθεωρούν τα ευρήματα.

​Η ανακάλυψη χαρακτηρίζεται ως «η πιο εκτεταμένη και μια από τις πιο σημαντικές των τελευταίων χρόνων» καθώς, κρίνοντας από τις σαρκοφάγους, χρονολογούνται από την περίοδο της 18ης Δυναστείας (1550-1292 π.Χ.) και έτσι δεν αποκλείεται να είναι οι παλαιότερες στο Αλ Ασάσιφ.

Άλλωστε, μετά τη 18η Δυναστεία, η τοποθεσία χρησιμοποιήθηκε εκ νέου για ταφές μεταξύ της 25ης και της 26ης Δυναστείας, δηλαδή περί το 525 π.Χ..

Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και αναμένεται να το κάνει, το Σάββατο (19/10), κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σύμφωνα με το «Egypt Today«, οι αρχές ανακάλυψαν χώρους εργασίας και ταφικά αντικείμενα.

Το Αλ Ασάσιφ, στο οποίο βρέθηκαν οι 20 «άθικτες σαρκοφάγοι» ανήκει στο συγκρότημα των Θηβών, δηλαδή στην αριστερή όχθη του Νείλου, απέναντι από το Λούξορ και κοντά στην Κοιλάδα των Βασιλέων.

Διαβάστε ακόμα:

«Νέο σπίτι» απέκτησαν δεκάδες προσωπικά αντικείμενα του Φαραώ Τουταγχαμόν

Tags:
σαρκοφάγος, αρχαιολογία, Αίγυπτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK