16:37 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα δεδομένα στην προσευχή φέρνει η Καθολική Εκκλησία καθώς, τη Δευτέρα (14/10), ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός «έξυπνου» ροζάριου που συνδέεται με smartphones και αντίστοιχη εφαρμογή.

Το διαδίκτυο είναι η αλήθεια είναι πως παίζει καθοριστικό ρόλο, πλέον, σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Έτσι, λοιπόν, αλλάζει και η προσευχή αφού η Καθολική Εκκλησία εισάγει ηλεκτρονικό ροζάριο.

Συγκεκριμένα, το Βατικανό κυκλοφόρησε την ψηφιακή εφαρμογή «Click to Pray», τον Ιανουάριο, έτσι ώστε να κάνει ακόμα πιο ελκυστική την προσευχή στους χρήστες του διαδικτύου.

Την Τρίτη (15/10), το Βατικανό εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας το ηλεκτρονικό ροζάριο: «Σε έναν κόσμο αδιαφορίας και τόσων αδικιών, της φτώχειας, των στοιχειωδών δικαιωμάτων που καταπατούνται, το να προσευχόμαστε για την ειρήνη στον κόσμο σημαίνει ότι πρέπει να συμφιλιωθούμε στις καθημερινές μας σχέσεις με τους φτωχότερους, με τον ξένο, με διαφορετικούς πολιτισμούς και πνευματικές και θρησκευτικές παραδόσεις, αλλά και με τη γη μας, τα δάση μας, τα ποτάμια και τους ωκεανούς μας».

​Το «έξυπνο» ροζάριο συνδέεται με smartphones και ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κάνει το σχήμα του Σταυρού.

Το eRosary, που έχει διασύνδεση με Bluetooth και είναι ανθεκτικό στο νερό, κοστίζει πάνω από 100 δολάρια και είναι διαθέσιμο τόσο στην Amazon όσο και στην ιστοσελίδα του Βατικανού και αποτελείται από 10 μαύρες χάντρες αχάτη και αιματίτη και ασημένιο μεταλλικό σταυρό που ανιχνεύει την κίνηση και αποθηκεύει τα δεδομένα των χρηστών.

Διαβάστε ακόμα:

Θεία παρέμβαση: Κάτοικοι κτιρίων χωρίς θέρμανση στην Ρωσία έγραψαν στον Πάπα για να τους ζεστάνει

Tags:
προσευχή, Βατικανό, Καθολική Εκκλησία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK