09:35 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανάκληση επιβολής φόρου στην επικοινωνία μέσω διαδικτυακών εφαρμογών τύπου WhatsApp ανακοίνωσε, σήμερα (18/10), η κυβέρνηση του Λιβάνου ύστερα από μεγάλες διαδηλώσεις που ξέσπασαν.

Η κυβέρνηση του Λιβάνου, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (18/10, τοπική ώρα), ανακοίνωσε την ανάκληση της επιβολής φόρου στις διαδικτυακές συνομιλίες μέσω εφαρμογών τύπου WhatsApp, με σκοπό την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (17/10), η κυβέρνηση της μεσανατολικής χώρας ενέκρινε την επιβολή φόρου 6 δολαρίων ανά μήνα σε κάθε λογής διαδικτυακών κλήσεων και επικοινωνιών μέσω εφαρμογών.

Επίσης, εγκρίθηκε νέος φόρος στον καπνό και αύξηση του ΦΠΑ στο 15% το 2020.

Εντούτοις, οι σφοδρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Βηρυτό, ανάγκασαν τον υπουργό Επικοινωνιών της χώρας να κάνει πίσω, λέγοντας: «Ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού, Σαάντ Χαρίρι, αποφασίστηκε να ακυρωθεί ένας φόρος 20 λεπτών ημερησίως για τις κλήσεις μέσω της εφαρμογής του WhatsApp. Το θέμα αυτό δεν θα συζητηθεί περαιτέρω από το υπουργικό συμβούλιο και όλες οι υπηρεσίες θα παραμείνουν διαθέσιμες όπως πριν».

Ο υπουργός απέφυγε να πει τι θα γίνει με την αύξηση του ΦΠΑ και την επιβολή νέου φόρου στον καπνό.

Ο Λίβανος μαστίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τις τελευταίες ημέρες, με πολίτες να ζητούν την παραίτηση του Χαρίρι λόγω των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και της διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμα:

Νέες αλλαγές στο Instagram: Δεν θα βλέπουμε πού κάνουν like οι followers

Tags:
τηλεφωνική επικοινωνία, WhatsApp, Φορολογία, διαδίκτυο, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK