09:33 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η φωτογραφία βγήκε μόλις λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση από την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος της εικόνας του σπειροειδούς γαλαξία NGC 3717, που μοιάζει με φρίσμπι και βρίσκεται περί τα 60 εκατ. έτη φωτός από τη Γη.

​Συγκεκριμένα, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του γαλαξία NGC 4380, που σύμφωνα με τη NASA μοιάζει σαν ειδικό εφέ από ταινία επιστημονικής φαντασίας, «και γυρίζει σαν μια χαώδη πύλη σε μια άλλη διάσταση».

​Την ίδια στιγμή η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος εξήγησε ότι ο γαλαξίας NGC 4380, που φωτογραφήθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι «στην πραγματικότητα εντελώς συνηθισμένος» και παρόμοιοι γαλαξίες είναι «πολύ συνήθεις στο σύμπαν».

«Αυτές οι κολοσσιαίες συλλογές από αστέρια, που συχνά αριθμούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια, έχουν σχήμα επίπεδου δίσκου, μερικές φορές με μια στρογγυλή προεξοχή στο κέντρο. Οι κομψοί σπειροειδείς βραχίονες προδιαγράφονται από σκοτεινές γραμμές “σκονισμένου” αστρικού ανέμου γύρω από το κέντρο, που λάμπει, έχοντας την υψηλότερη συγκέντρωση άστρων στο γαλαξία», σημειώνει η NASA.

Να σημειώσουμε ότι ο γαλαξίας NGC 4380 βρίσκεται περί τα 45 εκατ. έτη φωτός από τη Γη, στον αστερισμό της Παρθένου.

Tags:
Hubble, NASA, γαλαξίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK