19:12 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την τρίτη ημέρα της Συνόδου κορυφής ρωμαιοκαθολικών εκκλησιών στο Βατικανό, στις 23 Φεβρουαρίου, 2019

Ηλεκτρονικό ροζάριο: «Δυνάμεις του κακού» μπορούν να χακάρουν το gadget του Βατικανού

© AFP 2019 / Vincenzo PINTO / POOL
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ξεκάθαρα, οι χάκερς δεν δείχνουν να δείχνουν και πολύ δέος ή σεβασμό ή οποιοδήποτε ενδιαφέρον για το περίφημο αλάθητο του Πάπα. Όπως αποκάλυψαν, το gadget που λάνσαρε το Βατικανό, μπορεί να χακαριστεί!

Η προσπάθεια του Βατικανού να φέρει τους νέους πιο κοντά στη Καθολική Εκκλησία, φαίνεται πως ναυαγεί. Το e-ροζάριο (aka ηλεκτρονικό ροζάριο) που λάνσαρε πρόσφατα διαθέτει 10 μαύρες χάντρες, κοστίζει 109 δολάρια (τίποτα δεν είναι δωρεάν σε αυτή τη ζωή) και ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κάνει τον σταυρό του. Λειτουργεί με την εφαρμογή «Click to Pray» και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η Εκκλησία μόλις το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Δυστυχώς όμως, η ασφάλεια της εφαρμογής είναι εξαιρετικά εύθραστη, και έτσι, καμία προσευχή δεν μπορεί να μείνει ασφαλείς από τις «δυνάμεις του κακού».

Το Fidus Information Security αποκάλυψε σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του ότι ο λογαριασμός ενός χρήστη στην εφαρμογή προστατεύεται μόνο από έναν τετραψήφιο αριθμό, ο οποίος είναι ευάλωτος σε μια διαδικτυακή επίθεση, σημειώνει το RT.

Η εφαρμογή επικοινωνεί επίσης με τα συστήματα backend μέσω βασικών API κλήσεων. Μία αδυναμία στον κώδικα σημαίνει ότι ένας χάκερ μπορεί εύκολα να αποκτήσει ένα PIN του λογαριασμού.

Φήμες λένε ότι οι «κομπιουτεράδες» του Βατικανού συνέρχονται αυτή την στιγμή στο κονκλάβιο σε μια προσπάθεια να εξορκίσουν τους «δαίμονες»!

Διαβάστε επίσης:

Το Βατικανό κυκλοφόρησε «έξυπνο» ροζάριο - Φωτογραφία

Tags:
Βατικανό, Ιταλία, Ρώμη, πάπας Φραγκίσκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK