22:05 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η ανακάλυψη του κινεζικού σκάφους Yutu-2 στη Σελήνη προκάλεσε πολλά ερωτήματα στους επιστήμονες, μιας και προσπαθούν να διαπιστώσουν την προέλευση μυστηριώδους ουσίας.

Η Κίνα δημοσίευσε μια φωτογραφία της Σελήνης και έβαλε δύσκολα στην επιστημονική κοινότητα, καθώς επιχειρείται να διαπιστωθεί για τι πρόκειται μιας και αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι... απλή λάσπη.

Το διαστημικό σκάφος Yutu-2 της Κίνας προσγειώθηκε στη Σελήνη στις 2 Ιανουαρίου. Μήνες αργότερα, ήρθε «αντιμέτωπο» με μια ουσία κατά τη διάρκεια του δεύτερου περάσματός του από έναν κρατήρα διαμέτρου δύο μέτρων.

Ως εκ τούτου, η επιστημονική πεποίθηση παραμένει αναλλοίωτη: το ότι δηλαδή η μυστηριώδης ουσία είναι ένα είδος σκούρου γυαλιού που σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα κρούσης μετεωρίτη στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ο Νταν Μοριάρτι της NASA δήλωσε στο space.com: «Πιστεύω ότι η πιο αξιόπιστη πληροφορία εδώ είναι ότι το υλικό είναι σχετικά σκοτεινό. Φαίνεται να έχει φωτεινότερο υλικό ενσωματωμένο στις μεγαλύτερες, πιο σκούρες περιοχές, αν και υπάρχει η πιθανότητα ότι το φως λάμπει από μια λεία επιφάνεια».

Μυστηριώδης ουσία στην επιφάνεια της Σελήνης
© Φωτογραφία : CNSA / CLEP / NASA / GSFC / Dan Moriarty
Μυστηριώδης ουσία στην επιφάνεια της Σελήνης

Διαβάστε ακόμα:

Ενδείξεις για εξωπλανήτες που μοιάζουν με τη Γη

Tags:
Κίνα, φεγγάρι, Σελήνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK