20:48 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ιδρυτής του Facebook φάνηκε διστακτικός όταν βουλευτής του Κογκρέσου ζήτησε τη συνδρομή του σχετικά με το νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δίστασε να απαντήσει θετικά στο Κογκρέσο, όταν τέθηκε το ζήτημα για το νομοσχέδιο περί επίβλεψης των κρυπτονομισμάτων, μιας και ο ιδρυτής του Facebook έχει ανακοινώσει την πρόθεση δημιουργίας ενός τέτοιου, με την ονομασία Libra.

Συγκεκριμένα, η Νίντια Βελάσκες ανέφερε ότι χρειάζεται η καθιέρωση ενός πλαισί οου για την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και, μάλιστα, ζήτησε τη συνδρομή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με τον ιδρυτή του Facebook να λέει: «Η άποψή μου είναι ότι το Κογκρέσο ασκεί σημαντική εποπτεία στις ρυθμιστικές αρχές μέσω αυτών των επιτροπών, έτσι ώστε μου φαίνεται ως κατάλληλος τρόπος για να συμβεί αυτό». Η βουλευτής, τότε, του είπε: «Τότε, αυτό είναι όχι».

Η άρνηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ συνέπεσε με τη δριμεία κριτική, ιδίως από τους Δημοκρατικούς σχετικά με την Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβάλει πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Facebook για έλλειψη προστασίας δεδομένων των χρηστών του δικτύου, που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια. Η εταιρεία, μάλιστα, τυγχάνει παρόμοιας αντιμετώπισης και από την Ε.Ε..

Η επικεφαλής της Επιτροπής, Μαξίν Ουότερς, άσκησε κριτική σχετικά με την πολιτική του Facebook για τις διαφημίσεις, που επιτρέπουν σε ξένους να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και έτσι αναμειγνύονται στις αμερικανικές εκλογές.

Οι υπόλοιποι βουλευτές έθεσαν ερωτήματα στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ για σειρά ζητημάτων, όπως η κρυπτογράφηση και η παιδεραστία στο Facebook.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Tags:
Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Κογκρέσο, ΗΠΑ, κρυπτονομίσματα, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK