22:28 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το διαστημικό ρομποτικό σκάφος VIPER θα στείλει η NASA στη Σελήνη προκειμένου να χαρτογραφήσει και να εξερευνήσει τα αποθέματα νερού, λίγα χρόνια πριν από τη αποστολή ανθρώπων εκεί.

Η NASA ετοιμάζεται να στείλει ρομπότ στη Σελήνη, με σκοπό τη διερεύνηση των πάγων και των υδάτινων αποθηκών στον δορυφόρο της Γης, μερικά χρόνια πριν από την αποστολή ανθρώπων εκεί.

Ειδικότερα, ο Ντάνιελ Άντριους, πρότζεκτ μάνατζερ της αποστολής του ρομποτικού σκάφους VIPER στη Σελήνη, δήλωσε: «Το κλειδί για τη ζωή στη Σελήνη είναι το νερό - το ίδιο όπως εδώ στη Γη».

Ο ίδιος εξήγησε για τη διαστημική αποστολή: «Από την επιβεβαίωση του σεληνιακού νερού-πάγου πριν από δέκα χρόνια, το ερώτημα τώρα είναι αν η Σελήνη θα μπορούσε πραγματικά να περιέχει το ποσό των πόρων που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε εκτός του πλανήτη. Αυτό το ρομπότ θα μας βοηθήσει να απαντήσουμε στις πολλές ερωτήσεις που έχουμε σχετικά με το πού είναι το νερό και πόσο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε».

Το ρομποτικό σκάφος VIPER αναμένεται να φτάσει στη Σελήνη τον Δεκέμβριο του 2022 και θα εξερευνήσει τον δορυφόρο της Γης για εκατό ημέρες. Επίσης, θα πραγματοποιήσει γεώτρηση ενός μέτρου για να συλλέξει δείγματα από το έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι η NASA εντόπισε νερό στην επιφάνεια της Σελήνης, πριν από δέκα χρόνια, σε έναν κρατήρα κοντά στο νότιο πόλο.

​Αποστολή ανθρώπων στη Σελήνη το 2024

Η NASA, επίσης, προγραμματίζει την αποστολή ανθρώπων -ενός άνδρα και μιας γυναίκας- στη Σελήνη σε πέντε χρόνια από σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Artemis».

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι μια συνεργατική εμπορική και διεθνής πρωτοβουλία, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μια μόνιμης αυτοσυντηρούμενης ανθρώπινης παρουσίας στη Σελήνη, η οποία θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.

Οι επιστήμονες, βέβαια, επικεντρώνονται στον νότιο πόλο της Σελήνης ώστε να διαπιστώσουν αν οι πόροι πάγου που υπάρχουν εκεί, μπορούν να παράσχουν οξυγόνο για την αναπνοή των ανθρώπων και υδρογόνο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως καύσιμο.

Η NASA εξηγεί ότι λόγω της κλίσης της, η Σελήνη έχει μόνιμα σκοτεινές περιοχές όπου μπορεί να συσσωρευτεί πάγος χωρίς να λιώσει από το φως του ήλιου λόγω της συνεχούς παρουσίας κομητών και μετεωριτών.

Διαβάστε ακόμα:

Ενδείξεις για εξωπλανήτες που μοιάζουν με τη Γη

Tags:
πάγος, νερό, Σελήνη, NASA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK