20:20 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την έκπληξή της για την κατοχύρωση διαγωνισμού του Πενταγώνου, αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όσον αφορά το cloud computing στη Microsoft κατέδειξε η έτερη φιναλίστ, Amazon, με ανακοίνωση εκπροσώπου της που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (25/10, τοπική ώρα).

Η Amazon, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (25/10, τοπική ώρα), έχασε από τη Microsoft σ' έναν διαγωνισμό του Πενταγώνου για υπηρεσίες αποθήκευσης cloud και όχι μόνο, αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της Amazon Web Services (AWS), που επικαλείται το «GeekWire», η εταιρεία εξεπλάγη από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Είμαστε έκπληκτοι από αυτό το συμπέρασμα. Η AWS είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης στον τομέα του cloud computing και μια λεπτομερής αξιολόγηση των συγκριτικών προσφορών οδηγεί σαφώς σε διαφορετικό συμπέρασμα. Παραμένουμε βαθιά προσηλωμένοι στη συνέχιση της καινοτομίας για το νέο ψηφιακό πεδίο μάχης, όπου η ασφάλεια, η αποδοτικότητα, η ευελιξία και η δυνατότητα κλιμάκωσης των πόρων μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας».

Η Amazon και η Microsoft ήταν οι φιναλίστ του διαγωνισμού, καθώς από αυτόν είχαν αποχωρήσει προηγουμένως η IBM, η Oracle και η Google, με την τελευταία να δηλώνει δεν είναι βεβαία για το αν ευθυγραμμίζεται με τις αρχές της ως προς την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Oracle, από την πλευρά της, κατέθεσε αίτημα -το οποίο απορρίφθηκε- στο Δικαστήριο Ομοσπονδιακών Αδικημάτων των ΗΠΑ, ισχυριζόμενη ότι η Amazon πρότεινε μυστικά θέσεις εργασίας σε αξιωματούχους του Πενταγώνου. 

Μέχρι και ο Ντόναλντ Τραμπ ενεπλάκη στο ζήτημα, αφήνοντας αιχμές για τη δικαιοσύνη του διαγωνισμού.

Η Χέδερ Μπαμπ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, είχε δηλώσει πέρσι για τον εν λόγω διαγωνισμό: «Η πρωτοβουλία cloud του Υπουργείου Άμυνας αποτελεί μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης πληροφορικής του Τμήματος. Η βάση αυτής της προσπάθειας είναι ο εξορθολογισμός του αριθμού των δικτύων, των κέντρων δεδομένων και των clouds που υπάρχουν σήμερα στο Τμήμα».

Διαβάστε ακόμα:

Αμερικανικό σχέδιο για ψηφιακό «βοηθό» που θα στηρίζει τα πληρώματα των τανκς στη λήψη αποφάσεων

Tags:
Πεντάγωνο, ΗΠΑ, Microsoft, Amazon
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK