22:22 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι αστεροειδείς είναι μικρά βραχώδη, ουράνια σώματα που κινούνται εντός του Ηλιακού μας Συστήματος. Αριθμούν σε αρκετά εκατομμύρια, αλλά ένας συγκεκριμένος έκανε ακόμη και το μεγάλο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ να χάσει τον ύπνο του.

Ο θρυλικός επιστήμονας ανησυχούσε για τον Απόφις, έναν αστεροειδή με μέγεθος ενός ουρανοξύστη 100 ορόφων, που ζυγίζει 20 εκατ. τόνους και ταξιδεύει στο διάστημα με ταχύτητα που ξεπερνά τις 45.000 χλμ/ώρα, κουβαλώντας τόση κινητική ενέργεια όση όλων των πυρηνικών όπλων που υπαρχουν στη Γη.

«Η πιθανότητα ένας αστεροειδής να μας εξαφανίσει δεν είναι απλά το υλικό για τις ταινίες καταστροφής του Χόλυγουντ, η απειλή είναι πραγματική», είχε δηλώσει ο Χόκινγκ, το 2010.

«Αυτός ονομάζεται Απόφις – από τον Αιγυπτιακό δαίμονα, το θεό του σκότους και της καταστροφής», λέει ο Χόκινγκ.

«Στις 23 Απριλίου, αυτός ο τεράστιος βράχος είναι πιθανό να περάσει 37 χιλ. χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη, αρκετά κοντά για διασχίσει το διάστημα κάτω από τους γήινους δορυφόρους και να μας τρομάξει, λιγουλάκι», αναφέρει ο αστροφυσικός, στη σειρά ντοκιμαντέρ του Discovery, «Στο Σύμπαν με τον Στίβεν Χόκινγκ».

Ο Απόφις έχει μέγεθος ενός ουρανοξύστη 100 ορόφων, ζυγίζει 20 εκατ. τόνους και ταξιδεύει στο διάστημα με ταχύτητα που ξεπερνά τις 45.000 χλμ/ώρα, κουβαλώντας τόση κινητική ενέργεια όση όλων των πυρηνικών όπλων που υπαρχουν στη Γη. Στις 23 Απριλίου 2029, αυτός ο τεράστιος βράχος είναι πιθανό να περάσει 37 χιλ. χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη, αρκετά κοντά για να περάσει κάτω από τους γήινους δορυφόρους σε τροχιά
© Φωτογραφία : YouTube/Mr Scientific
Ο Απόφις έχει μέγεθος ενός ουρανοξύστη 100 ορόφων, ζυγίζει 20 εκατ. τόνους και ταξιδεύει στο διάστημα με ταχύτητα που ξεπερνά τις 45.000 χλμ/ώρα, κουβαλώντας τόση κινητική ενέργεια όση όλων των πυρηνικών όπλων που υπαρχουν στη Γη. Στις 23 Απριλίου 2029, αυτός ο τεράστιος βράχος είναι πιθανό να περάσει 37 χιλ. χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη, αρκετά κοντά για να διασχίσει τον ουρανό κάτω από τους γήινους δορυφόρους σε τροχιά.

«Ευτυχώς η πιθανότητα να μας χτυπήσει είναι, μάλλον, μικρή», τόνισε ο Χόκινγκ.

«Αλλά το πρόβλημα για την ανθρωπότητα είναι στο διάστημα! Υπάρχει πάντα ένας μεγαλύτερο βράχος εκεί. Κάποιοι έχουν το μέγεθος του Μανχάταν», λέει ο λαμπρός επιστήμονας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αστεροειδής Απόφις ανακαλύφθηκε το Δεκέμβρη του 2004 και απασχόλησε αρκετά τότε τα ΜΜΕ και την επιστημονική κοινότητα, αποκτώντας το προσωνύμιο «Θεός του Χάους», λόγω των πιθανών καταστροφικών του συνεπειών σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Γη και το «παρελθόν» της ομώνυμης αιγυπτιακής θεότητας. Αναμένεται να προσεγγίσει τη Γη στις 13 Απριλίου του 2029, σύμφωνα με την βρετανική Εxpress.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Κυνηγός σκοτώθηκε από ελάφι: Τον κάρφωσε με τα κέρατα πριν ξεψυχήσει - Βίντεο

Η στιγμή της πτώσης του άντρα από τον 5ο όροφο στο Γαλάτσι - Βίντεο

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε φάντασμα σε μπαρ - Βίντεο

Tags:
διάστημα, Στήβεν Χόκινγκ, αστεροειδής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK