14:11 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι βρετανικές Αρχές είχαν επιβάλει πρόστιμο στον τεχνολογικό «κολοσσό», στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε για τη «κακοδιαχείριση προσωπικών δεδομένων» των χρηστών το 2017. 

Να πληρώσει στη Βρετανία πρόστιμο ύψους 644.000 συμφώνησε η εταιρεία Facebook, για μη επαρκή προστασία προσωπικών δεδομένων των χρηστών και σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Cambridge Analytica.

Οι αρμόδιες Αρχές της Βρετανίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διακίκτυο, είχε επιβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο σε βάρος της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και Βρετανοί πολίτες φέρονται να ήταν μεταξύ των χρηστών που βρέθηκαν εκτεθειμένοι, λόγω της υπόθεσης Cambridge Analytica.

Είχε προηγηθεί σχετική έρευνα για τη «κακοδιαχείριση των προσωπικών δεδομένων σε πολιτικές εκστρατείες» το 2017. 

Ο τεχνολογικός «γίγαντας» είχε προσφύγει κατά της απόφασης. 

Μάλιστα, τον Μάιο, οι βρετανικές Αρχές είχαν επιβάλει πρόστιμο ύψους 1,65 εκατ. λιρών για μία άλλη υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων, καθώς όπως έγινε γνωστό είχαν βρεθεί εκτεθειμένες σε τρίτους οι φωτογραφίες χρηστών του Facebook, για μία σύντομη χρονική περίοδο στη διάρκεια του 2018.

Το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με ομαδικές αγωγές στις ΗΠΑ, καθώς κατηγορείται ότι επέτρεψε σε τρίτουςνα αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένω 87 εκατ. χρηστών - μεταξύ των οποίων και στη συμβουλευτική εταιρεία Cambridge Analytica, η οποία χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα χρηστών που συγκέντρωσαν από το Facebook για να ασκήσει επιρροή, στη διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Facebook κατέγραφε τις φωνητικές κλήσεις των χρηστών του Messenger

Tags:
Cambridge Analytica, πρόστιμο, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK