23:11 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας αστεροειδής ικανός να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη θα περάσει σε μικρή απόσταση από τη Γη. Χαρακτηρίζεται δυνητικά επικίνδυνος, αλλά αποκλείεται το ενδεχόμενο σύγκρουσής του με τον πλανήτη μας.

Ένας αστεροειδής στο μέγεθος του ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι - ήτοι του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο - αναμένεται να περάσει δίπλα από τη Γη, την επομένη των Χριστουγέννων, όπως γνωστοποίησε η NASA. 

Πρόκειται, συγκεκριμένα για αστεροειδή 310442 (2000 CH59), ο οποίος κατάτασσεται από το αρμόδιο κέντρο της NASA (CNEOS) μεταξύ των δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών, λόγω της μικρής απόστασης που θα έχει από τη Γη. 

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη εάν χτυπούσε τη Γη. Εντούτοις, το CNEOS έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Ο αστεροειδής, με πλάτος μεγαλύτερο των 500 μέτρων, θα περάσει δίπλα από τη Γη στις 26 Δεκεμβρίου, σε απόσταση 4,5 εκατ. μιλίων - που αν και φαίνεται μεγάλη απόσταση, στην πραγματικότητα και με βάση όρους του σύμπαντος, θεωρείται μικρή. 

Ο εν λόγω αστεροειδής μπορεί να μην είναι τελικά τόσο μεγάλη απειλή για τον πλανήτη μας, αλλά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έχει προειδοποιήσει για έναν αστεροειδή που μέσα σε 100 χρόνια, θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη. Ο λόγος για τον 2019 SU3 που κατατάσσεται τέταρτος στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα ουράνια σώματα που ενδέχεται να συγκρουστούν με τη Γη έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2084. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρευνα: Μεγάλος αστεροειδής μπορεί να χτυπήσει την Γη σε 65 χρόνια

 

Tags:
διάστημα, Γη, αστεροειδής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK