02:51 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επόμενος στόχος της NASA είναι ο Πλούτωνας, καθώς φαίνεται να εξετάζεται η πιθανότητα νέας αποστολής στον πλανήτη-νάνο, τέσσερα χρόνια ύστερα από εκείνη των «New Horizons».

Το ενδεχόμενο νέας διαστημικής αποστολής στον Πλούτωνα φαίνεται να εξετάζει η NASA, μόλις τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη που έφερε τον τίτλο «New Horizons».

Έτσι, λοιπόν, χρηματοδότησε το Νοτιοδυτικό Ερευνητικό Κέντρο (SwRI), που ηγείται της αποστολής, έτσι ώστε να διεξάγει μελέτη σχετικά με μια πιθανή νέα εξερεύνηση στον πλανήτη-νάνο.

Η Δρ. Κάρλι Χάουετ, που είναι επικεφαλής της εν λόγω μελέτης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε αυτή την ευκαιρία να ενημερώσουμε τις συζητήσεις της έρευνας με αυτή τη μελέτη. Η ιδέα της αποστολής μας είναι να στείλουμε ένα διαστημικό σκάφος γύρω από την τροχιά του Πλούτωνα για δύο γήινα χρόνια».

Μπορεί η αποστολή των «New Horizons» να προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες, αλλά το «περιορισμένο φορτίο» της δεν κάλυψε όλες τις σημαντικές πτυχές γύρω από τον Πλούτωνα.

Πάντως, ο επικεφαλής ερευνητής της αποστολής «New Horizons», Άλαν Στερν, υποστήριξε: «Σε μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Νοτιοδυτικό Ερευνητικό Ινστιτούτο, η οποία προηγήθηκε αυτής της νέας μελέτης από τη NASA, αναπτύξαμε μια περιήγηση στο σύστημα του Πλούτωνα και γύρω από την τροχιά του, δείχνοντας ότι η αποστολή ήταν εφικτή με οχήματα εκτόξευσης προγραμματιζόμενης ικανότητας και υπάρχοντα ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης».

Τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένεται να παρουσιαστούν την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε ακόμα:

Επιστήμονες έδωσαν αρχαιοελληνικό όνομα σε λίμνη του Πλούτωνα

Tags:
διάστημα, Πλούτωνας, τροχιά, αποστολή, NASA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK