04:00 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τα κρούσματα καρκίνου του στόματος έχουν υπερδιπλασιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με το βρετανικό Ίδρυμα Στοματικής Υγείας, και ένας από τους «ανησυχητικά αυξανόμενους παράγοντες» -σύμφωνα με τους επιστήμονες- είναι το στοματικό σεξ.

Τα κρούσματα καρκίνου του στόματος έχουν αυξηθεί στο διπλάσιο μέσα σε μια γενιά, σύμφωνα με βρετανικό Ίδρυμα Στοματικής Υγείας, και ένας από τους παράγοντες φαίνεται να είναι και το στοματικό σεξ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του βρετανικού Κοινοβουλίου και τα επικαλείται η «Daily Mail», ο ιός HPV (ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα), το αλκοόλ και το κάπνισμα είναι οι παράγοντες στους οποίους οφείλεται η αύξηση κρουσμάτων καρκίνου του στόματος κατά 135% στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε 20 χρόνια.

Μάλιστα, το βρετανικό Ίδρυμα Στοματικής Υγείας παρουσίασε την εκστρατεία «Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του στόματος», με στόχο τη μεγαλύτερη έμφαση στα σημάδια και στα συμπτώματα της ασθένειας.

​Ο Δρ. Νάιτζελ Κάρτερ, εκτελεστικός επικεφαλής του ιδρύματος, είπε: «Ενώ οι περισσότεροι καρκίνοι μειώνονται, οι περιπτώσεις καρκίνου του στόματος συνεχίζουν να αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό».

Επισήμανε, δε, ότι ο HPV είναι «ένας ανησυχητικά αυξανόμενος παράγοντας» και πλέον εκτιμάται ότι προκαλεί το 73% των στοματοφαρυγγικών καρκίνων.

Το 2018, στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8.337 ασθενείς απεβίωσαν, κάτι που μεταφράζεται σε επτά θανάτους ημερησίως από καρκίνο του στόματος.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ιδρύματος Στοματικού Καρκίνου, 13.500 άνθρωποι αποβιώνουν σε ετήσια βάση.

Ο κ. Κάρτερ χαρακτήρισε «απελπιστική» την εν λόγω ασθένεια, τονίζοντας: «Αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μιλάει, κάνει πιο δύσκολη την κατανάλωση φαγητού και υγρών και συχνά αλλάζει τη σωματική εμφάνιση ενός ατόμου».

Διαβάστε ακόμα:

Η νέα διαδικτυακή πρόκληση που ζορίζει: Καθόλου εκσπερμάτωση το Νοέμβρη - Βίντεο

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK