20:11 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Airbnb αποφάσισε να απαγορεύσει την ενοικίαση σπιτιών για πάρτι μέσω της πλατφόρμας της, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκι, με ανάρτησή του στο Twitter, το βράδυ του Σαββάτου (2/11).

Το βράδυ του Halloween (31/10) «βάφτηκε» με αίμα, καθώς τέσσερις άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν σε πάρτι που γινόταν σε σπίτι που έχει ενοικιαστεί μέσω της πλατφόρμας του Airbnb, στην περιοχή Ορλίντα, στην Καλιφόρνια.

Το οίκημα είχε ενοικιαστεί με πρόφαση κάποια εκδήλωση με περίπου δέκα ανθρώπους, σύμφωνα με τη «San Francisco Chronicle».

Έτσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, με ανάρτησή του στο Twitter, το Σάββατο (2/11, τοπική ώρα), ανακοίνωσε το τέλος ενοικιάσεων σπιτιών για πάρτι.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Από σήμερα αρχίζουμε να απαγορεύουμε τα "σπίτια για πάρτι" και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση μη εξουσιοδοτημένων πάρτι έτσι ώστε να απαλλαγούμε από την καταχρηστική συμπεριφορά φιλοξενουμένων και επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων και συμπεριφορών που οδηγούν στα τρομερά γεγονότα που είδαμε στην Ορλίντα».

Στη συνέχεια, περιέγραψε τα βήματα που θα ακολουθηθούν: Για να αποφευχθεί η εμφάνιση τέτοιων τρομερών δυστυχημάτων, η Airbnb θα πρέπει να βελτιώσει τη «μη αυτόματη διαλογή των κρατήσεων υψηλής επικινδυνότητας που επισημαίνονται με την τεχνολογία ανίχνευσης κινδύνου», να δημιουργήσει μια «ομάδα ταχείας αντίδρασης» για τα «σπίτια που γίνονται πάρτι» και να αναλάβει άμεση δράση κατά των παραβατών της πολιτικής της εταιρείας».

​​Διαβάστε ακόμα:

BBC για Εξάρχεια: Η Airbnb έχει εξοργίσει τους αναρχικούς

Tags:
πάρτι, ενοικίαση, σπίτια, σπίτι, Airbnb
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK