05:38 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο περιβάλλοντος της Ιαπωνίας παρουσίασε ένα καινοτόμο supercar από νανοκυτταρίνη και γεωργικά απόβλητα με το οποίο φαίνεται πως το Τόκιο στοχεύει να επιτρέψει σε μεγιστάνες να κάνουν τις γκαζιές τους δίχως φόβο για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Με όνομα Nano Cellulose Vehicle (NCV), το αυτοκίνητο έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Ο σχεδιασμός του είναι τόσο επιθετικός και φουτουριστικός που δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να μαντέψει ότι είναι κατασκευασμένο από φυτικά υλικά.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος του οχήματος, όπως ο ουρανός, οι πόρτες και το καπό, περιλαμβάνουν τη χρήση νανοκυτταρίνης (CNF), μιας ουσίας που περιέχει γεωργικά απόβλητα. Αυτό το υλικό αφήνει προφανώς ένα μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα και είναι κατά πάσα πιθανότητα φιλικότερο προς το περιβάλλον από τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται σε άλλα οχήματα.

«Η νανοκυτταρίνη συνιστά ένα ουδέτερο από άνθρακα "ξύλινο" υλικό, οπότε μπορούμε κάλλιστα να αναμένουμε ότι θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2, έτσι ώστε να είναι φιλικό με το περιβάλλον», ανέφερε ο Τόσιο Κον, διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρείας.

Οι κατασκευαστές του οχήματος ισχυρίζονται πως η CNF είναι πέντε φορές πιο ισχυρή από τον χάλυβα, αλλά έχει μόνο το ένα πέμπτο του βάρους, σύμφωνα με το RT. Επιπλέον, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με την πηγή ενέργειας του οχήματος, αλλά κρίνεται ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα είναι εξίσου φιλική προς το περιβάλλον όσο και το αυτοκίνητο εν συνόλω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μία Lamborghini συνοδεύει τα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Μπολόνια

Σπάει τα κοντέρ: Γιατί η Bugatti Chiron είναι το ταχύτερο supercar του κόσμου - Βίντεο

Η Porsche φτιάχνει ιπτάμενο αμάξι με την Boeing - Βίντεο, Φωτογραφίες

Tags:
Τόκιο, Ιαπωνία, αυτοκίνητο, υπεραυτοκίνητο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK