13:58 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα οστά ενός πιθήκου ηλικίας 11,6 εκατομμυρίων ετών που ανακάλυψαν οι επιστήμονες, ενδέχεται να βοηθήσουν τους ειδικούς να κατανοήσουν πώς και πότε οι πρόγονοί μας στάθηκαν όρθιοι και ξεκίνησαν να περπατούν στα δυο τους πόδια.

Οστά από έναν αρχαίο πίθηκο, τα οποία μπορούν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη του ανθρώπου, ανακάλυψαν οι επιστήμονες.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τον πίθηκο «Danuvius guggenmosi», ο οποίος έζησε πριν από 11,6 εκατομμύρια χρόνια σε περιοχή της σημερινής Γερμανίας, σύμφωνα και με σχετικό άρθρο για την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature

Τα ευρήματα των επιστημόνων δείχνουν ότι ο πίθηκος μπορούσε να ισορροπεί στα δυο του πόδια, καθώς περπατούσε, ενώ τα οστά που βρέθηκαν από τα χέρια του οδηγούν τους επιστήμονες στην υπόθεση ότι ο πίθηκος θα μπορούσε να ζει πάνω σε δέντρα. 

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το είδος αυτό του πιθήκου είχε έναν μοναδικό τρόπο κίνησης: Περπατούσε στα δυο του πίσω πόδια και κρεμόταν με τη βοήθεια των χεριών του. 

Αυτό που θεωρείται σημαντικό, σε ό,τι αφορά την ανακάλυψη, είναι ότι εάν επαληθευτεί η υπόθεση των επιστημόνων, αυτό θα σήμαινε ότι ο διποδισμός ξεκίνησε εκτομμύρια χρόνια νωρίτερα και δεν είναι μοναδικό χαρακτηρηστικό των Ανθρωπινών. 

Επίσης, θα μπορούσε να ρίξει φως στο πώς και στο πότε προέκυψε ο διποδισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστήμονες αποτύπωσαν το πώς έμοιαζε το πρόσωπο των ανθρώπων πριν από 50.000 χρόνια - Βίντεο

Tags:
έρευνα, επιστήμονες, Επιστήμη, άνθρωπος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK