13:10 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αστροναύτης και πιλότος της διαστημικής αποστολής Apollo 9, Ράστι Σβάικαρτ, αποκάλυψε ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης αστεροειδή με τη Γη που θα μπορούσε να εξαφανίσει τη ζωή στη Γη, θα μπορούσε να αποσοβηθεί εάν άλλαζε λίγο η τροχιά του.

Πολλοί αστεροειδείς έχουν «απειλήσει» τη Γη και η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να αναπτύξει λύσεις ώστε να αποφευχθεί κάποια σύγκρουσή τους με τον πλανήτη μας, η οποία θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την ανθρωπότητα.

Η λύση φαίνεται, όμως, να «κρύβεται» στη διακύμανση της ταχύτητας των αστεροειδών - τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο αστροναύτης Ράστι Σβάικαρτ που ήταν πιλότος της διαστημικής αποστολής Apollo 9.

Ειδικότερα, ο κ. Σβάικαρτ είπε σε συνέντευξή του στο RT: «Οι αστεροειδείς περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Γη, αλλά τα μονοπάτια τους διαπερνούν περιστασιακά την τροχιά της. Αργά ή γρήγορα, η Γη και ο αστεροειδής θα διασταυρωθούν - είναι ακριβώς όπως δύο αυτοκίνητα».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια εκτροπή. Δεν χρειάζεται να τον ανατινάξουμε (σ.σ. τον αστεροειδή). Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε την τροχιά του, απλώς να αλλάξουμε την ώρα άφιξής του σε αυτό το σημείο».

Ο κ. Σβάικαρτ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για την ανθρωπότητα, αφού τη χαρακτήρισε «εύθραυστη», τονίζοντας: «Υπήρξαν μαζικές εξαφανίσεις στο παρελθόν και ο αντίκτυπος που εξάλειψε τους δεινόσαυρους πριν από 64 εκατομμύρια χρόνια, εξάλειψε και το 75% της ζωής που υπήρχε. Επομένως, ναι, μια πόλη μπορεί να καταστραφεί, μια ήπειρος μπορεί να καταστραφεί και η ζωή στον πλανήτη μπορεί να καταστραφεί. Ο πολιτισμός είναι πολύ εύθραυστος, ειλικρινά. Έτσι, δεν χρειαζόμαστε πολλά για να καταστρέψουμε τον πολιτισμό».

Η αναφορά του δεν μπορούσε να μην θυμίσει την πτώση μετεωρίτη στο Τσελιαμπίνσκ, στη Ρωσία, το 2013, από την οποία δεν σκοτώθηκε κανείς ως εκ θαύματος.

Διαβάστε ακόμα:

Αστεροειδής με μέγεθος όσο το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο θα περάσει δίπλα από τη Γη

Tags:
διάστημα, αστροναύτης, Γη, αστεροειδής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK