20:47 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Ρώσοι επιστήμονες ανέπτυξαν μια υπηρεσία με σκοπό την αποτροπή των ατυχημάτων, σε περίπτωση που οι οδηγοί αυτοκινήτων αισθανθούν αδιαθεσία ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ένα σύστημα το οποίο εντοπίζει προβλήματα υγείας και ζητά βοήθεια – έχοντας ακόμη και τη δυνατότητα να σταματήσει και να σταθμεύσει το αυτοκίνητο – ανέπτυξαν Ρώσοι επιστήμονες, σύμφωνα με όσα εξήγησε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας Avtonet στο Sputnik.

Το σύστημα επιτρέπει τη μέτρηση των παλμών του ατόμου, ενώ διαθέτει επεξεργαστές που διακρίνουν τη φυσιολογική δραστηριότητα από μια απότομη πτώση ή απώλεια συνείδησης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αναπτύχθηκε από πολλούς Ρώσους επιστήμονες μαζί με μια ξένη εταιρεία χαρτογράφησης υψηλής ακρίβειας, ενώ το σύστημα αναμένεται να ενσωματωθεί σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα έχει αρκετούς ιδιαίτερα ευαίσθητους αισθητήρες που θα μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση του ατόμου πίσω από το τιμόνι, ενώ θα μπορεί επίσης να συνδεθεί με τον μετρητή του κινητού τηλεφώνου.

Επιπλέον, η υπηρεσία μπορεί να ενσωματωθεί στο ρωσικό σύστημα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών για τροχαία ατυχήματα ERA-Glonass, το οποίο επιτρέπει την άμεση βοήθεια.

Το αυτοκίνητο θα μπορεί να σταματήσει μόνο του

Μόλις το σύστημα ενσωματωθεί στα συστήματα ελέγχου του οχήματος, το αυτοκίνητο θα μπορεί να σταματήσει μόνο του ή ακόμα και να σταθμεύσει εφόσον χρειαστεί.

Εκτιμάται ότι η υπηρεσία θα πωλείται στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ως πρόσθετος εξοπλισμός, καθώς και ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί στη Ρωσία από το 2022.

Η εφεύρεση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τους γηραιότερους οδηγούς, σύμφωνα με τους δημιουργούς της. Η Avtonet εκτιμά ότι ο αριθμός των οδηγών άνω των 65 ετών θα αυξηθεί στη Ρωσία τα επόμενα χρόνια.

Η Avtonet αποτελεί μέρος της Εθνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογίας, ενός κρατικού προγράμματος που δημιούργησε το 2014 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την προώθηση της ανάπτυξης υποσχόμενων βιομηχανιών στη χώρα που μπορούν να γίνουν η βάση της παγκόσμιας οικονομίας τα επόμενα 20 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Η Κίνα ξεκινά την ανάπτυξη της τεχνολογίας 6G

Τι είπε ο Πούτιν για τη Wikipedia - Το σχέδιο για μια ρωσική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια

Σχετικά:

Η Κίνα ξεκινά την ανάπτυξη της τεχνολογίας 6G
Tags:
οδήγηση, οδηγός, οδηγοί, επιστήμονες, Ρώσοι, όχημα, αυτοκίνητο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK