02:33 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το αντικείμενο, που ανακαλύφθηκε το 2006, προσεγγίζει την τροχιά της Γης δύο φορές το χρόνο και περιγράφεται ως «δυνητικά επικίνδυνο» λόγω της εγγύτητάς της στον πλανήτη μας κατά τη διάρκεια των «επισκέψεων» του.

Ένας αστεροειδής μαμούθ που πλησιάζει πολύ γρήγορα τον πλανήτη μας, είναι έτοιμος να περάσει από τη Γη σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, προειδοποίησε η NASA.

Ο διαστημικός βράχος, εκτιμάται ότι έχει μέγεθος το διπλάσιο του Πύργου του Άιφελ ή έξι γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το αστέρι αναμένεται να έρθει πιο κοντά στη Γη την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, με περίπου 22 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Αυτός ο αστεροειδής, που ανακαλύφθηκε το 2006, διέρχεται δύο φορές το χρόνο από τον πλανήτη και χαρακτηρίζεται ως "δυνητικά επικίνδυνος". Ανήκει στην ομάδα αστεροειδών Aten, της οποίας η τροχιά περιστασιακά διασχίζει εκείνη του πλανήτη μας.

Η προβαλλόμενη πορεία της δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης μέσα στους επόμενους δύο αιώνες - κάτι που είναι αρκετά καλό, δεδομένου ότι ένας τέτοιος τεράστιος βράχος θα μπορούσε να καταστρέψει μια μεαγάλη πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον πλανητικό αξιωματικό άμυνας της NASA Λίντλει Τζόνσον, τέτοιου τύπου αστεροειδείς «έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν την πιο καταστροφική φυσική καταστροφή που είναι γνωστή στον άνθρωπο».

Ανάμεσα σε περισσότερους από 600.000 αστεροειδείς που διατρέχουν το ηλιακό μας σύστημα, οι επιστήμονες έχουν κατατάξει περίπου 20.000 στην ίδια κατηγορία. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έχει τοποθετήσει περισσότερους από 800 από αυτούς τους αστέρες στον «κατάλογο κινδύνων» του, πράγμα που σημαίνει ότι οι αστρονόμοι θα πρέπει να τους παρακολουθούν.

Η NASA ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ένας αστεροειδής μεγέθους του Burj Khailfa (το ψηλότερο κτήριο του κόσμου) θα πραγματοποιήσει στον πλανήτη μας την ημέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Και τον Σεπτέμβριο, ο οργανισμός εντόπισει έναν αστεροειδή μεγέθους αυτοκινήτου, μόνο λίγες ώρες πριν να χτυπήσει την ατμόσφαιρα και να καεί εκεί.

Tags:
αστεροειδής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK