17:49 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ιστορικά, ο άνθρωπος χρησιμοποίησε ουκ ολίγες φορές διάφορα ζώα προκειμένου να εκμεταλλευτεί κάποιο πλεονέκτημα τους στις πολεμικές συγκρούσεις, όπως πχ η ενισχυμένη ακοή τους, για να έχει το πάνω χέρι.

Καθώς ορισμένα προγράμματα που αφορούσαν την εκπαίδευση ζώων για στρατιωτικούς σκοπούς είναι ήδη γνωστά στο ευρύ κοινό, αξίζει να μελετήσουμε και μερικές πιο σπάνιες περιπτώσεις όπου τα ζώα ενήργησαν και ως κατάσκοποι.

Γάτες

Στη δεκαετία του 1960, η CIA έκανε μια προσπάθεια να μετατρέψει κυριολεκτικά τις γάτες σε κινούμενες συσκευές ακρόασης με την εμφύτευση ενός συνδυασμού μικροφώνων και πομπών στο σώμα τους.

Το project, το οποίο κόστισε περίπου 20 εκατ. δολάρια, εγκαταλείφθηκε το 1967, με την πρώτη του αποστολή να καταλήγει σε μια απίστευτη αποτυχία, αφού μια γάτα γεμάτη κοριούς που αφέθηκε να διεισδύσει κοντά στη σοβιετική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον με στόχο να παρακολουθήσει Σοβιετικούς αξιωματούχους που μιλούσαν σε κοντινό πάρκο, πατήθηκε από ένα ταξί.

Νυχτερίδες

Το 1942 ένας οδοντίατρος από την Πενσυλβάνια, ονόματι Λιτλ Σ. Άνταμς, είχε την φαεινή ιδέα να εξοπλιστούν οι νυχτερίδες προσθέτοντας βόμβες στο σώμα τους.

Δελφίνια

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Σοβιετική Ένωση επιδίωξαν να χρησιμοποιήσουν δελφίνια για στρατιωτικούς σκοπούς.

Το 2015, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι άνδρες της είχαν καταφέρει να συλλάβουν ένα δελφίνι εξοπλισμένο με εξοπλισμό επιτήρησης, με την οργάνωση να ισχυρίζεται ότι το ζώο αναπτύχθηκε από το Ισραήλ σε μια αποστολή κατασκοπείας.

Αρουραίοι

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το βρετανικό Ειδικό Επιχειρησιακό Εκτελεστικό Γραφείο επιδίωξε να καταστρέψει γερμανικές εγκαταστάσεις μέσω των λεγόμενων αρουραίων - βομβών – δηλαδή αρουραίων που έφεραν πλαστικές εκρηκτικές ύλες.

Σκίουροι και Γύπες

Μερικές φορές, τα ζώα κατηγορήθηκαν επίσης για τη διεξαγωγή αποστολών κατασκοπείας όταν δεν ήταν άμεσα σαφές εάν τέτοιες κατηγορίες ευσταθούσαν.

Το 2007, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν μια ομάδα περίπου 14 «σκίουρων κατασκοπείας» κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου.

Το 2011, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έπιασαν ένα γύπα αφού υποψιάζονταν ότι το πτηνό χρησιμοποιούνταν από το Ισραήλ για κατασκοπεία.

Τέλος, βάσει μιας ανέκδοτης ιστορίας που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και τους Ναπολεόντειους πολέμους, οι κάτοικοι της πόλης Χάρτλεπουλ κρέμασαν τον μοναδικό επιζώντα ενός γαλλικού ναυαγίου, έναν πίθηκο ντυμένο με γαλλική στρατιωτική στολή για τη διασκέδαση του πληρώματος, επειδή υποψιάζονταν ότι το άτυχο ζώο ήταν στην πραγματικότητα κατάσκοπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υψηλά τα ποσοστά κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα

Εορτασμοί για την πτώση του τείχους του Βερολίνου: Ζωντανή εικόνα από στέγη

Το πρώτο πλοίο των ΗΠΑ που καταστράφηκε από καμικάζι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Φωτογραφίες

Tags:
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ψυχρός πόλεμος, πόλεμος, άγρια ζώα, ζώα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK